Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se continua baterea pana devin ca o zapada tare.
Se adauga galbenusurile frecate un pic cu uleiul si la sfarsit faina amestecata cu praf de copt. Se coace blatul la 175 grade intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina de cca. 25/32.
Pt. crema se bate oul, se amesteca cu laptele, zaharul si amidonul si se bate cu un tel pana se topeste zaharul. Se pune la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa crema ca o budinca.
Atentie! Nu va dezlipiti de aragaz si mestecati continuu in crema. Se ia de pe foc si cand este calduta se pune zeama de lamaie, se incorporeaza untul si se adauga nuca de cocos impartit crema in 2 si am pus in jum. nuca de cocos verde, iar in cealalta jum. nuca de cocos alba.
Pt. glazura se rupe ciocolata bucati si se pune impreuna cu frisca pe foc mic amestecand continuu pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se da la frigider cateva ore, dupa care se bate cu mixerul.
Asamblare se face astfel: se taie blatul racit in 2 buc.pe orizontala se umple cu crema de unt si lamaie, se punecapacul si se intinde cu un cutit glazura de ciocolata (care este ca o crema) peste care se pune 50 g nuca de cocos in ploaie. Se pastreaza acoperita intr-un loc racoros (nu la frigider), altfel se usuca.
Comentarii:
Foarte buna
Este f aspectoasa si cred f buna