Blatul:Separam oualele,portocala o facem piure,untul il frecam cu zaharul,adaugam galbenusurile,pireul de portocala,batem batz albusurile,omogenizam cele doua compoziti si adaugam faina si praful de copt.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit cca 35 min facem testul cu scobitoarea.
Crema:amestecam laptele cu faina si zaharul,le punem la foc pana ce se ingroasa,oprim focul adaugam untul ,omogenizam si lasam la racit.Cand este rece adaugam zeama de lamaie si esenta.
Asamblarea:Blatul il insiropam cu sucul de portocale,adaugam cremarazuim 50 gr de ciocolataapoi preparam glazura:Se amesteca fanta cu amidonul si se pun la foc pana se ingroasa asa calda o punem peste prajiturarazuim ciocolata ce o ramaslasam la rece cca 2 ore.
... e super ,va sfatuiesc sa o gatiti ,lasati-o la rece ,cu un pahar de iaurt slab, devine o minunatie,un mic dejun sau o gustare pentru dupa amiaza ..... ciao!
Comentarii (11):
Cea mai buna prsajitura de facut vara, foarte racoroasa si gustoasa.
... e super ,va sfatuiesc sa o gatiti ,lasati-o la rece ,cu un pahar de iaurt slab, devine o minunatie,un mic dejun sau o gustare pentru dupa amiaza ..... ciao!
Cred ca e buna !!!! pacat de explicatii...(batz?...= spuma tare)....o voi incerca.
Cred ca e super buna, o sa o fac si eu in acest week-end!
Foarte buna. sigur va fi prima prajitura pe care o voi face
Delicioasa
"Separam oualele" zici? Asa se exprima incultelele si analfabetelele!
Mai multa atentie la explicarea retetei , n-ar strica ...
Imi place praji , asa c-am retinut-o-n caietelul meu
Bun
Buun