Petitchef

PRAJITURA CU CREMA DE PORTOCALE

PRAJITURA CU CREMA DE PORTOCALE
O pr?jitur? pentru toate mamele ?i femeile din lume ! La mul?i ani de 8 Martie!
Ingrediente pentru blat:
- 8 ou?
- 200 g zah?r
- 150 g f?in?
- 30 g cacao
- 60 ml ulei
- 1/2 plic praf de copt Dr. Otker
Ingrediente pentru crem?:
- 2 plicuri praf pentru budinc? cu arom? de fri?c?
- 100 g zah?r
- 500 ml lapte
- 200 g unt
- zeama de la o portocal?
- zeama de la 1/2 l?mâie
Ingrediente pentru sirop:
- 300 ml ap?
- 150 g zah?r
- esen?? de rom
Se separ? albu?urile de g?lbenu?uri. Albu?urile se bat spum?. Se adaug? zah?rul ?i se bate spuma în continuare pân? se înt?re?te. Se adaug? g?lbenu?urile unul câte unul,
uleiul în fir sub?ire ?i cacaua amestecat? cu f?ina ?i praful de copt.
Compozi?ia se pune în tava tapetat? cu ulei ?i f?in? ?i se d? la cuptor 20 minute, la foc mijlociu.

Pentru crem? se pune laptele într-o cr?ticioar? pe foc, se adaug? zah?rul ; praful de budinc? se amestec? cu câteva linguri de lapte rece ?i se toarn? peste laptele care este pe punctul de fierbere.
Se amestec? continuu pentru a nu se face cocoloa?e, se adaug? zeama de portocale ?i cea de l?mâie. Se ia de pe foc ?i se pune la rece.

Crema de budinc? r?cit? se adaug? treptat la untul frecat spum? .

Blatul rece se taie în dou? ?i se însiropeaz? fiecare foaie cu siropul preparat din ap? ?i zah?r fiert 5 minute ?i apoi r?cit. Jum?tate din crema ob?inut? se repartizeaz? pe primul blat.
Am pus pr?jitura în frigider pentru o or?, apoi am por?ionat-o ?i am pus restul cremei în cornet
?i am ornat fiecare p?trat.

Deasupra am pres?rat ciocolat? t?iat?.

Este prima pr?jitur? la care am folosit poraful de budinc? pentru crem?. S-a dovedit a fi o încercare delicioas?.







Comentarii:

20/07/2013

O prajitura racoroasa de vara si usor de preparat.nota 10 ;)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/10/2013

Imi place

(0) (0) Abuz
07/04/2013

O IUBESC

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
Prăjitură simplă, atât de simplă și atât de bună!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bundt cu morcovi
Prajitura bundt cu morcovi
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează