O pr?jitur? pentru toate mamele ?i femeile din lume ! La mul?i ani de 8 Martie!
Ingrediente pentru blat:
- 8 ou?
- 200 g zah?r
- 150 g f?in?
- 30 g cacao
- 60 ml ulei
- 1/2 plic praf de copt Dr. Otker
Ingrediente pentru crem?:
- 2 plicuri praf pentru budinc? cu arom? de fri?c?
- 100 g zah?r
- 500 ml lapte
- 200 g unt
- zeama de la o portocal?
- zeama de la 1/2 l?mâie
Ingrediente pentru sirop:
- 300 ml ap?
- 150 g zah?r
- esen?? de rom
Se separ? albu?urile de g?lbenu?uri. Albu?urile se bat spum?. Se adaug? zah?rul ?i se bate spuma în continuare pân? se înt?re?te. Se adaug? g?lbenu?urile unul câte unul,
uleiul în fir sub?ire ?i cacaua amestecat? cu f?ina ?i praful de copt.
Compozi?ia se pune în tava tapetat? cu ulei ?i f?in? ?i se d? la cuptor 20 minute, la foc mijlociu.
Pentru crem? se pune laptele într-o cr?ticioar? pe foc, se adaug? zah?rul ; praful de budinc? se amestec? cu câteva linguri de lapte rece ?i se toarn? peste laptele care este pe punctul de fierbere.
Se amestec? continuu pentru a nu se face cocoloa?e, se adaug? zeama de portocale ?i cea de l?mâie. Se ia de pe foc ?i se pune la rece.
Crema de budinc? r?cit? se adaug? treptat la untul frecat spum? .
Blatul rece se taie în dou? ?i se însiropeaz? fiecare foaie cu siropul preparat din ap? ?i zah?r fiert 5 minute ?i apoi r?cit. Jum?tate din crema ob?inut? se repartizeaz? pe primul blat.
Am pus pr?jitura în frigider pentru o or?, apoi am por?ionat-o ?i am pus restul cremei în cornet
?i am ornat fiecare p?trat.
Deasupra am pres?rat ciocolat? t?iat?.
Este prima pr?jitur? la care am folosit poraful de budinc? pentru crem?. S-a dovedit a fi o încercare delicioas?.
Comentarii:
O prajitura racoroasa de vara si usor de preparat.nota 10 ;)
Imi place
O IUBESC