Intr-un vas se amesteca zaharul, zaharul vanilinat, cacaua, apoi se adauga treptat laptele si uleiul, pana se omogenizeaza bine. Se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot. Din aceasta compozitie se opreste o cana.
Restul siropului de ciocolata se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu 5 galbenusuri, se adauga nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si in final albusurile batute spuma si bucatile mari de nuci.
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit 25-30 minute, pana trece testul scobitorii.
Cand este aproape gata, se scoate tava din cuptor, se toarna peste blat siropul de cacao ramas in care am adaugat o jumatate sticluta esenta de rom si se intinde cu dosul unei linguri pe toata suprafata prajiturii, apoi se introduce din nou in cuptor si se mai coace 10 minute, la foc mic. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie patrate sau dreptunghiuri.
Batut 150 ml frisca si am ornat prajitura, dupa ce taiat-o in patrate. Din sirop pastrat 2-3 lingurite pe care picurat peste moturile de frisca.
Foarte buna ! eu am pus deasupra siropul fara ulei ca sa intre in prajitura. Pelicula de grasime il face sa ramana la suprafata prajiturii. Asa este mai umeda si mai buna...
Comentarii (11):
Ma puteți ajuta va rog acolo la ingrediente scrie 11/2 cană ce înseamnă
Cu visinele ce facem?
Foarte buna ! eu am pus deasupra siropul fara ulei ca sa intre in prajitura. Pelicula de grasime il face sa ramana la suprafata prajiturii. Asa este mai umeda si mai buna...
Buna
Foarte buna, dar cu visinele ce ai facut.
Daca este si atat de buna precum aratainseamna ca este super
Fff. buna!!!
Imi place la nebunie te rog da-mi linkul de la blog.
Arata bine dar nu se poate vedea scrisul
A iesit o prajitura extrem de delicioasa