Petitchef

Negresa insiropata

E delicioasa prajitura. Daca vreti sa dati gata pe cineve, cu aceasta prajitura veti reusi cu sigurnta.

Desert
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Intr-un vas se amesteca zaharul, zaharul vanilinat, cacaua, apoi se adauga treptat laptele si uleiul, pana se omogenizeaza bine. Se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot. Din aceasta compozitie se opreste o cana.
  • Restul siropului de ciocolata se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu 5 galbenusuri, se adauga nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si in final albusurile batute spuma si bucatile mari de nuci.
  • Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit 25-30 minute, pana trece testul scobitorii.
  • Cand este aproape gata, se scoate tava din cuptor, se toarna peste blat siropul de cacao ramas in care am adaugat o jumatate sticluta esenta de rom si se intinde cu dosul unei linguri pe toata suprafata prajiturii, apoi se introduce din nou in cuptor si se mai coace 10 minute, la foc mic. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie patrate sau dreptunghiuri.
  • Batut 150 ml frisca si am ornat prajitura, dupa ce taiat-o in patrate. Din sirop pastrat 2-3 lingurite pe care picurat peste moturile de frisca.


Poze

Negresa insiropata
Negresa insiropata - poza 2
Negresa insiropata - poza 3
Negresa insiropata - poza 4
Negresa insiropata - poza 5
Negresa insiropata - poza 6
Negresa insiropata - poza 7
Negresa insiropata - poza 8
Negresa insiropata - poza 9
Negresa insiropata - poza 10

Întrebări:




Comentarii (11):

24/01/2017

Ma puteți ajuta va rog acolo la ingrediente scrie 11/2 cană ce înseamnă

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/01/2017

Cu visinele ce facem?

(0) (0) Abuz
n_nicoleta, 08/01/2015

Foarte buna ! eu am pus deasupra siropul fara ulei ca sa intre in prajitura. Pelicula de grasime il face sa ramana la suprafata prajiturii. Asa este mai umeda si mai buna...

(0) (0) Abuz
18/02/2014

Buna

(0) (0) Abuz
23/12/2013

Foarte buna, dar cu visinele ce ai facut.

(0) (0) Abuz
21/11/2013

Daca este si atat de buna precum aratainseamna ca este super

(0) (0) Abuz
07/04/2013

Fff. buna!!!

(0) (0) Abuz
15/01/2013

Imi place la nebunie te rog da-mi linkul de la blog.

(0) (0) Abuz
01/11/2012

Arata bine dar nu se poate vedea scrisul

(0) (0) Abuz
30/04/2012

A iesit o prajitura extrem de delicioasa

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa cu dovlecei
Negresa cu dovlecei
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa cimitir halloween
Negresa cimitir halloween
8 porții
50 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Negresa fara unt
Negresa fara unt
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa de paste (cu oua de ciocolata)
Negresa de paste (cu oua de ciocolata)
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Negresa cu kit kat ®
Negresa cu kit kat ®
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Negresa – cea mai iubita prajitura de casa

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează