Intr-un castron amestecam uleiul cu zaharul,apoi aduagam gemul si omogenizam bine.Turnam si apa si amestecam pana ce zaharul se topeste.
Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se toarna in ploaie peste compozitia din castron,pana ce capata o consistenta potrivita.Se omogenizeaza bine.La sfarsit incorporam si nucile taiate cu cutitul.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina,in care turnam apoi compozitia.Dam totul la cuptorul preincalzit pt cca 30 de minute la foc moderat. Aici proaspat scoasa din cuptor.Si aici nu mai buna de mancat.
Foarte buna aceasta negresa,mi-a placut tare mult textura,moale si pufoasa si gustul dulce acrisor(de la gem.)Pot spune ca inlocuieste cu succes negresa in zilele de post si nu numai.
Am facut acum pornind de la reteta asta, dar am modificat+o putin. Am pus un iaurt, doua oua, cam 300 de gr de zahar, 4 linguri cu ulei, cacao 50 de gr, cateva nuci macinate, praf de copt, un farf de cutit cu bicarbonat alimentar,o esenta de rom, faina si nuca de cocos ptr pudrat. A iesit pufoasa si aromata. Data viitoare fac si o foto! Acum deja platoul e pe terminate! :)
Comentarii (13):
Super buna!
Foarte buuuun!
Am facut o de n ori
Am facut acum pornind de la reteta asta, dar am modificat+o putin. Am pus un iaurt, doua oua, cam 300 de gr de zahar, 4 linguri cu ulei, cacao 50 de gr, cateva nuci macinate, praf de copt, un farf de cutit cu bicarbonat alimentar,o esenta de rom, faina si nuca de cocos ptr pudrat. A iesit pufoasa si aromata. Data viitoare fac si o foto! Acum deja platoul e pe terminate! :)
Buna.
Nu ai inteles ca este de post? Este normal sa-ti iasa pufoasa cand ii pui oua dar asta este de post ....
Am mai facut-o dar cu un borcan de gem.
Futila pt prost!
Ptpost e OK
Este excelenta chiar cand nu se tine post