Metoda: mai intai am separat ouale si am mixat albusurile spuma tare. Am dat vasul la rece. Apoi am mixat la viteza 3 galbenusurile cu untul si untura pana s-a omogenizat bine compozitia si a devenit cremoasa, dupa care am adaugat 200 g de zahar si zaharul vanilat si am continuat sa mixez inca cca 3-4 minute sa se dizolve zaharul in aluat. Am adaugat 100 g de faina si am observat ca aluatul devine prea vartos, si cu toate ca reteta originala nu prevede lapte, eu am adaugat cca 80-100 de ml, pt ca altfel aluatul era prea plastic. Am pus si restul de faina, si praful de copt, si am mixat la viteza 1 pana la omogenizarea completa. Dupa aceea am amestecat usor, de sus in jos, cu o lingura, albusurile spuma in compozitie. A rezultat un aluat gros, mai gros decat la pandispan, pe care l-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si pe care a trebuit sa-l nivelez cu dosul lingurii, atat era de ferm. Pe deasupra am pus jumatatile de caise, unele langa altele, iar peste ele am presarat cele 50 de g de zahar ramase. Am pus tava in cuptorul preincalzit, la foc mai curand mic decat mediu, cca 50 de minute. Cand a trecut testul scobitorii am stins focul, am scos tava si am lasat sa se racoreasca in tava. Cum intre timp caisele cazusera la fund, am rasturnat prajitura calduta pe un fund din lemn, am portionat si am pudrat, apoi am servit. Pofta buna!
IMPARTASESC 100% OPINIA CELUI DINAINTEA MEA ! NU ARE NIMIC DE-A FACE CU "madlena lui proust " ..DAR CARTEA " IN CAUTAREA TIMPULUI PIERDUT " ESTE EXCEPTIONALA .O RECOMAND TUTUROR SA O CITEASCA !!!! O VOI RECITI SI EU DUPA 20 DE ANI DE LA TERMINAREA LICEULUI . FELICITARI PT OPINIA DE DINAINTEA MEA !!!
Aceasta este o varianta de prajitura cu fructe, nicidecum madlena lui Proust, care s-ar zvarcoli in pamant daca ar vedea reteta. Cu untura in rafinata bucatarie pariziana, cu caise? Contributie personala adaosul de lapte... Ati citit "A la recherche du temps perdu", unde este descrisa celebra scena a madlenei, care ii trezeste autorului amintiri involuntare?
Ceva asemanator fac si eu dar cu ulei in loc de untura sau unt si mai putin ! caisele nu cad la fund daca le dai prin faina putin ! este atat de buna, ca o faci mereu !
Comentarii (13):
Ce legătura are cu madlenele??!!!
Oare o fi gasit Marcel Proust timpul pierdut? Ca noi aici ne pierdem timpul cu asemenea "retete" si nu sunt sperante sa il regasim!
Pierdere de timp !
IMPARTASESC 100% OPINIA CELUI DINAINTEA MEA ! NU ARE NIMIC DE-A FACE CU "madlena lui proust " ..DAR CARTEA " IN CAUTAREA TIMPULUI PIERDUT " ESTE EXCEPTIONALA .O RECOMAND TUTUROR SA O CITEASCA !!!! O VOI RECITI SI EU DUPA 20 DE ANI DE LA TERMINAREA LICEULUI . FELICITARI PT OPINIA DE DINAINTEA MEA !!!
Aceasta este o varianta de prajitura cu fructe, nicidecum madlena lui Proust, care s-ar zvarcoli in pamant daca ar vedea reteta. Cu untura in rafinata bucatarie pariziana, cu caise? Contributie personala adaosul de lapte... Ati citit "A la recherche du temps perdu", unde este descrisa celebra scena a madlenei, care ii trezeste autorului amintiri involuntare?
Tascalau cu caise!!
Simplu si apetisant
Aluatul de la caldura miinilor ar fi iesit mai moale si n-ar mai trebui lapte, care-l intareste.
Este o simpla prajitura cu fructe (nu cea mai reusita). Pentru madeleine, mai studiaza...ai Internet...
Ceva asemanator fac si eu dar cu ulei in loc de untura sau unt si mai putin ! caisele nu cad la fund daca le dai prin faina putin ! este atat de buna, ca o faci mereu !