Crumble de caise, desertul super reconfortant
Cunoaștem clasicul crumble de mere pe care îl iubim atât de mult... Dar pentru vară, am decis să combinăm acest delicios aluat crocant de crumble cu dulceața unui fruct de sezon: Caisa! Cu doar 5 ingrediente, faceți un desert reconfortant, care va fi și mai bun însoțit de ocupă de înghețată de vanilie! Este un desert super ușor de făcut, perfect pentru o activitate cu copiii :-)
Ingrediente
Materiale
- 1 vas pentru gratinat cu diametrul de 20 cm
Preparare
- Spălați și tăiați caisele în jumătate. Scoateți sâmburii.
- Prăjiți caisele pe interior într-o tigaie la foc mic/mediu, timp de aproximativ 10 minute.
- Amestecați făina, făina de migdale și zahărul. Adăugați untul rece tăiat bucățele mici și mărunțiți cu degetele.
- Întindeți caisele în vas/formă. Acoperiți cu crumble făcut mai sus.
- Coaceți timp de 35 până la 45 de minute, la 180°C.
- Gata!
Observații
Cât timp se păstrează crumble - lul ?
Îl puteți tine la frigider 3 zile. Dați-l la cuptor pentru câteva minute dacă doriți să păstrați textura crocantă.
Se servește fierbinte sau rece?
Ambele desigur! La Petitchef preferăm cald, iar daca esti pofticios il poți servi cald cu o cupă de înghețată de vanilie.
Caisele pot fi înlocuite?
Puteți înlocui caisele cu fructe la alegere, asigurați-vă că fructul ales poate rezista la gătit. De exemplu, nu recomandăm să faceți această rețetă cu căpșuni.
Pot înlocui făina de migdale?
Puteți înlocui făina de migdale cu făina de fistic. Această nucă merge foarte bine cu caise. Tot ce trebuie să faci este să amesteci fistic până obții o pudră fină.
Trebuie să rumenesc caisele în prealabil?
Nu, acest pas nu este obligatoriu!
Putem adăuga arome?
Puteți sota caisele cu puțin rozmarin dacă vreți. Scoateți rozmarinul înainte de a pune caisele în formă, dacă doriți să aromați ușor crumble-lul.