Opéra-desertul suprem

Desert
10 porții
Dificil
2 h 8 m

Opera, un desert frantuzesc rafinat care impresioneaza prin gust, textura, aspect si combinatii de arome. Opera, desertul suprem!

Ingrediente

10

blatul Joconde :

Ganache cu ciocolata :

Siropul cu cafea :

Crema cu cafea si unt :

Glazura:

Materiale

  • cadru de patiserie de 20 x 20 cm
  • Termometru
  • Robot de patiserie
  • Spatula
  • pensula

Preparare

Preparare2 ore
Gătire8 min
  • Opéra-desertul suprem - Preparare etapa 1Blatul Joconde :
    In castronul unui mixer, puneti cele 4 oua, zaharul pudra si migdale pudra. Bateti la viteza maxima timp de 5 minute: amestecul trebuie sa se dubleze in volum.
  • Opéra-desertul suprem - Preparare etapa 2Adaugati untul topit si amestecati. Apoi adaugati faina cernuta si amestecati usor cu spatula.
  • Opéra-desertul suprem - Preparare etapa 3Bateti albusurile de ou pana cand sunt ferme si incorporati-le usor la amestec; folositi miscari usoare, de sus in jos.
  • Opéra-desertul suprem - Preparare etapa 4Pe o tava de copt acoperita cu hartie de pergament, puneti 2/3 din aluat. Intindeti bine pentru a face un dreptunghi mare de 25 cm pe 45 cm.
    Urnati restul de aluat pe alta tava si formati un patrat de 25 cm pe 25 cm.
  • Opéra-desertul suprem - Preparare etapa 5Gatiti timp de 8-10 minute la 180° C. După gatire, acoperiti blaturile cu folie de plastic, astfel incat sa nu se usuce. Dati deoparte.
  • Opéra-desertul suprem - Preparare etapa 6Ganache de ciocolata :
    Puneti frisca lichida la incalzit. Intr-un castron, puneti ciocolata rupta bucati si turnati frisca lichida fierbinte peste ea.
  • Opéra-desertul suprem - Preparare etapa 7Se amesteca pana cand obtineti un amestec omogen. Ciocolata trebuie sa se topeasca complet. Se lasa sa se raceasca, la temperatura camerei.
  • Opéra-desertul suprem - Preparare etapa 8Siropul cu cafea :
    Se amesteca cafeaua fierbinte cu zaharul si romul. Se lasa deoparte
  • Opéra-desertul suprem - Preparare etapa 9Crema cu cafea si unt :
    In castronul robotului, puneti galbenusurile . Intr-o cratita puneti apa si zaharul si aduceti la fierbere. Puneti termometrul si asteptati pana ajunge la temperatura de 115° C.
  • Opéra-desertul suprem - Preparare etapa 10Cand temperatura este atinsa, porniti mixerul la viteza medie / joasa si turnati incet siropul net peste galbenusuri. Aveti grija sa nu-l turnati pe marginea bolului - se va intari imediat.
  • Opéra-desertul suprem - Preparare etapa 11Dupa ce ati turanti tot siropul, bateti galbenusurile la viteza maxima, pana cand vasul se raceste (aproximativ 5 minute). Galbenusurile se vor albi si se vor dubla in volum.
  • Opéra-desertul suprem - Preparare etapa 12Apoi adaugati untul putin moale. Acesta trebuie sa fie incorporat in amestecul anterior.
  • Opéra-desertul suprem - Preparare etapa 13Cand tot untul este bine incorporat, adaugati ness-ul, extractul de vanilie si amestecati bine. Puneti ness in functie de gustul dvs.
  • Opéra-desertul suprem - Preparare etapa 14Folosind cadrul de patiserie, taiati 3 patrate din blatul Joconde.
  • Opéra-desertul suprem - Preparare etapa 15Montarea :
    Pe platoul de servire, puneti cadrul de patiserie. Puneti un blat patrat in partea de jos si insiropati cu siropul preparat anterior, folosindu-va de o pensula.
  • Opéra-desertul suprem - Preparare etapa 16Puneti jumatate de crema de unt peste blatul insiropat înmuiat (folosirea unei pungi de patiserie va poate ajuta). Intindeti crema. Acest lucru poate fi complicat, deoarece crema de unt poate aluneca de pe blatul insiropat.
  • Opéra-desertul suprem - Preparare etapa 17Puneti un nou patrat de blat peste crema de unt si apasati usor pentru a avea un strat uniform. Insiropati cu siropul de cafea si adaugati ganache de ciocolata. Intindeti intr-un strat uniform.
  • Opéra-desertul suprem - Preparare etapa 18Puneti ultimul blat si insiropati-l, apoi aplicati restul de crema unt este el. Incercati sa intideti crema bine in strat neted. Puneti Opera la rece de cel puțin 2 ore.
  • Opéra-desertul suprem - Preparare etapa 19Glazura :
    Se topeste ciocolata si se adauga uleiul. Se amesteca bine. Scoateti Opera din frigider.
  • Opéra-desertul suprem - Preparare etapa 20Turnati ciocolata peste Opera si inclinati cadrul pentru a intinde ciocolata pe intreaga suprafata. Puneti in frigider timp de 15 minute, astfel incat sa se intareasca ciocolata.
  • Opéra-desertul suprem - Preparare etapa 21Treceti varful unui cutit in jurul cadrului inainte de a demonta Opera. Apoi taiati marginile astfel incat acestea sa fie curate.
  • Opéra-desertul suprem - Preparare etapa 22Folosind un creion de patiserie sau un cornet, scrieti Opera pe prajitura si puneti in frigider pentru cateva minute.
  • Opéra-desertul suprem - Preparare etapa 23Gata!

Observații

Crema cu unt si cafea : Noi am facut o crema cu galbenusuri gatite in sirop fierbinte, dar nimic nu va impiedica sa faceti o crema clasica de unt.

PPetitchef_ro

Întrebări

Ce înseamnă 12 frisca lichida?

Multumim de atentionare: s-a corectat in "120 ml frisca lichida"

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: