Rum baba

Desert
12 porții
Dificil
4 h 20 m

Baba au Rhum sau Rum Baba este de fapt, stramosul savarinei, una dintre cele mai populare prajituri de cofetarie din zilele noastre: blat insiropat in rom, frisca. Prajitura Rum Baba are origini undeva pe la 1835, atunci cand baba au rhum, numele initial al prajiturii, a fost lansata la Paris. Regele Poloniei de la vremea respectiva a avut ideea de a inmuia un gugelhupf, o prajitura oarecum similara, in alcool. Mai tarziu, patiserul Stohrer aduce valoare retetei, creand un amestec de sirop cald cu rom.


Ingrediente

12

Pentru aluatul "baba":

Siropul :

Pentru decor :


Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare4 ore
Gătire20 min


Observații

Siropul: puteti adauga si alte elemente aromatice cum ar fi scortisoara, de exemplu. Romul poate fi adaugat sau eliminat.
Aluatul meu nu se desprinde din castron?: Daca după 10 minute de framantare de la incorporarea untului nu se desprinde, puneti vasul robotului in frigider. Lasati-l 10 zece minute, apoi incepeti din nou sa framantati.
Inmuierea: daca aveti un castron mare, puteti sa inmuiati baba din sirop decat sa o turnati siropulputin cate putin. Puteti prepara siropul in prealabil, dar in acest caz va fi turnat fierbinte pe baba rece (atentie!!! sirop rece pe baba fierbinte sau sirop fierbinte pe baba rece).


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Daniela, 07/09/2020

Imi place varianta asta de savarina, mult mai putin complicata decat cea originala!!!

(0) (0) abuz
Florica, 06/09/2020

Arata minunat ! Voi face si eu . Multumesc pentru reteta !

(0) (0) abuz
camelia, 18/01/2019

Arata tare bine si se pare ca nu este o reteta greu de facut !Cu siguranta am sa o incerc

(0) (0) abuz
petcu_d2013
petcu_d2013, 18/01/2019

Excelenta reteta!!!!

(0) (0) abuz



+