Preparam intii crema ganache. Infierbintam frisca, iar cind incepe sa fiarba adaugam ciocolata alba rupta in bucatele si amestecam bine cu o lingura din lemn, pina se topeste ciocolata.
Dam vasul de pe foc, iar cind crema s-a racit adaugam o banana micuta (atentie banana trebuie sa fie coapta bine, altfel nu se va zdrobi) si o strivim cu ajutorul unei furculite, apoi amestecam bine crema.
Ciocolata amaruie o maruntim cu cutitul, 2/3 punem intr-un castron deasupra unui vas cu apa fierbinte si amestecam cu lingura pina se topeste.dam apoi vasul de pe foc si adaugam jumatate din ciocolata ramasa si amestecam bine. Ciocolata deja topita va face ca si cea adaugata sa se topeasca repede, iar acest proces va ajuta ca bomboanele de ciocolata sa straluceasca .
Cu ajutorul unui pensonas "varuim" peretii formelor pentru ciocolata si lasam la racit, nu in frigider ci la temperatura camerei, citeva minute. Crema o punem intr-o punga, facem o gaurica mica si umplem formele, apoi zbatem in pic ca sa se aseze crema si sa nu ramina gaurele, apoi adaugam "capacul", adica din nou ciocolata topita si lasam tot in camera, pina a doua zi.
Bomboanele daca sint servite de copii, e indicat sa le facem cu ciocolata de lapte, nu amaruie.Daca sint servite de cei mari, putem adauga in crema o lingura de lichior.
Comentarii:
Arată foarte bine,si cred ca sunt ft. Gustoase. Am sa incerc si eu. 5. Stelute.