Se amesteca martipanul cu fistic maruntit, zahar pudra si cherry wine. Se pune la frigider pentru cca. 10-15 minute.
Se intinde martipanul sul pe masa infoliata si presarata cu putin zahar pudra; se taie bucati potrivite, ce se aplatizeaza cu podul palmei. Nugaua se taie bucatele de cca. 1, 5 x 1, 5 cm.
Se inveleste bucatica de nuga in patratelele de martipan . Se modeleaza mingiute. Se lasa la frigider pentru minim 15 minute.
Se topeste ciocolata la bain-marie impreuna cu 3, 4 linguri de lapte. Fiecare mingiuta se inteapa cu o scobitoare si se cufunda, pe toate partile, in ciocolata topita.
Se taie 1 mar in jumatate si se foloseste drept suport "pentru scurs" , pentru bombonelele scaldate in baia de ciocolata. Dupa ce s-au scurs, se pun in hartiute speciale de hartie si se orneaza cu cate o perluta de zahar.
Se lasa la frigider pana se intaresc, dupa care se orneaza cu cicolata alba, in fasii in asteptarea sfintei zile de Craciun.
Comentarii:
Excelent!!!