Se face o crusta din biscuiti si alunele pisate, cu untul topit. Se aseaza intr-o forma de tort de 22. Stafidele se pun in apa cat sa le acopere si se fierb 2 minute.
Separat intr-un alt vas se pun pe foc zaharul cu cele 4 linguri de apa. Cand incepe sa fiarba cu bule se adauga feliile de banana date cu zeama de lamaie. Se lasa focul mai moale. Se intorc pe ambele fete. Se lasa sa se caramelizeze, ceea ce eu nu a facut ca m-am grabit. Se aseaza peste crusta, inpreuna cu stafidele scurse.
Intr-un bol se bate crema de branza, 3-4 linguri de zahar si smantana de frisca. Daca folositi frisca hulala care este dulce deja, nu mai puneti zahar. A adaugat doua plicuri de intaritor de frisca. Nu a mai pus gelatina, ca am vrut sa fie crema mai cremoasa. Daca-l mancati repede merge, dar daca il tine-ti mai mult, se cere cca 5 gr de gelatina. A pudrat tortul cu cacao.
Comentarii:
Good!