Baclava
Este prajitura mea preferata, pe langa alte prajituri cu ciocolata, bineinteles :-) . Dar baclava nu refuz niciodata,
Ingrediente
8
Sirop:
Rețete inrudite
-
Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
-
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
-
Dulceata din fructe de aronia
-
Salată cu sparanghel super gustoasă
Preparare
Preparare25 min
Gătire30 min
- Mod de preparare sirop:
Se fierbe apa cu zaharul, cu batonul de scortisoara si cu feliutele de lamaie, iar cand s-a dizolvat zaharul se pune mierea si zeama de lamaie. Se lasa la racit ( Atentie!!! siropul se toarna rece peste baclavaua fierbinte!) - Asamblare:
Se impart foile in 3 parti egale.
Se aseaza prima treime de foi.
Fiecare foaie se va unge din belsug cu ulei.
Se pune o jumatate din cantitatea de nuca, iar a doua treime de foi, apoi nuca si la sfarsit ultima treime de foi.
Foile se ung ff bine cu ulei pana la colturi.
Se taie patratele mici de 2-3 cm sau triunghiuri, pana la marginea tavii (ca sa se insiropeze bine).
Se baga la cuptor pana se rumeneste. Peste baclavaua fierbinte se toarna siropul racit (racit! nu rece de la frigider). - Se lasa cateva ore bune sa se patrunda bine si se consuma rece sau la temperatura camerei.
Pofta buna! este bestiala! :-)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
06/07/2014
Slaba descriere a retetei. poate ca ar trebui sa scrie cei care se pricep.
am gătit această rețetă