Petitchef

Baclava

Este prajitura mea preferata, pe langa alte prajituri cu ciocolata, bineinteles :-) . Dar baclava nu refuz niciodata,

Desert
8 porții
25 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Sirop:

Preparare

  • Mod de preparare sirop:

    Se fierbe apa cu zaharul, cu batonul de scortisoara si cu feliutele de lamaie, iar cand s-a dizolvat zaharul se pune mierea si zeama de lamaie. Se lasa la racit ( Atentie!!! siropul se toarna rece peste baclavaua fierbinte!)
  • Asamblare:

    Se impart foile in 3 parti egale.
    Se aseaza prima treime de foi.
    Fiecare foaie se va unge din belsug cu ulei.
    Se pune o jumatate din cantitatea de nuca, iar a doua treime de foi, apoi nuca si la sfarsit ultima treime de foi.
    Foile se ung ff bine cu ulei pana la colturi.
    Se taie patratele mici de 2-3 cm sau triunghiuri, pana la marginea tavii (ca sa se insiropeze bine).
    Se baga la cuptor pana se rumeneste. Peste baclavaua fierbinte se toarna siropul racit (racit! nu rece de la frigider).
  • Se lasa cateva ore bune sa se patrunda bine si se consuma rece sau la temperatura camerei.
    Pofta buna! este bestiala! :-)


Poze

Baclava
Baclava - poza 2
Baclava - poza 3
Baclava - poza 4

Întrebări:




Comentarii (60):

21/06/2015

Excelent!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/04/2015

Este extrema perfecta !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/02/2015

Buna reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/07/2014

Slaba descriere a retetei. poate ca ar trebui sa scrie cei care se pricep.

am gătit această rețetă (0) (3) Abuz
06/12/2013

Este favorita mea

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/11/2013

SPER SA-MI IASA ,PREGATESC SI EU ACUM

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/10/2013

Foarte apetisant!Maine o sa incerc si eu

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/07/2013

Deliciooooos! :D

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/10/2016

O invidiez. super bunaaaaaaaaaaaaa

(0) (0) Abuz
10/10/2016

E mai bine daca foile sunt unse cu unt topit.Se va vedea la gust.

(2) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 6

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga cu lamaie si merengue
Buturuga cu lamaie si merengue
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Gogosi pufoase - petitchef
Gogosi pufoase - petitchef
20 porții
1 h 10 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Mikados
Mikados
18 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarte portugheze
Tarte portugheze
12 porții
55 min
Ușor
4.3 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează