Salată cu sparanghel super gustoasă
Profitați de ultimul sparanghel al sezonului pentru a inventa o salata de sparanghel delicioasa, ultra-colorata si gurmet! :-) Ideal pentru un aperitiv vegetarian sănătos, pentru a fi luat la picnic sau chiar pentru a vă însoți carnea la grătar, această rețetă de salată originală va fi super ușor de făcut, cu prospețimea roșiilor și dulceața feta. Cu siguranță veți reuși să o faceți.
Ingrediente
Vinegretă:
Materiale
- 1 tigaie mare
- 1 cratiță
- 1 curățitor de legume
- 1 zdrobitor de nuci
Rețete inrudite
-
Salata panzanella - salata italiana
-
Salată de căpșune, roșii, feta și busuioc
-
Salată de linte, dovleac, varză rosie, sfeclă și pătrunjel (perfecta pentru toamnă/iarnă)
-
Salata in stil landes
Preparare
Puneți apa într-o cratiță și fierbeți oul timp de 10 minute.
Pregătiți sparanghelul: tăiați sau radeți partea tare. Scufundați în apă clocotită cu sare într-o tigaie timp de 8 minute.
Curățați și tăiați oul. Sfărâmați feta și spălați apoi roșiile cherry și tăiați-le în jumătate.
Pregătiți dressingul:
Amestecați uleiul, oțetul, mierea, muștarul, usturoiul zdrobit, sarea și piper.Tăiați sparanghelul în bucăți mici. Dacă au mai rămas părți dure, îndepărtați-le.
Spargeți nucile și tăiați-le în bucăți mici și mari.
Într-o salatieră puneți bucățile de sparanghel, roșiile cherry, oul, feta, nucile.
Turnați vinegreta deasupra și amestecăți totul. E gata!
Observații
Cum se păstrează această salată de sparanghel?
Acoperiți vasul cu folie alimentară și puneți-l la frigider. Puteți păstra salata timp de 3 zile la frigider.
Putem înlocui feta?
Da, puteți adăuga bile de mozzarella, de exemplu.
Putem înlocui oul?
Desigur! De asemenea, puteți pune somon fiert mărunțit sau pui fiert sau pur și simplu îl puteți îndepărta.
Această rețetă este vegetariană?
Da! Nu conține carne.
Această rețetă nu conține gluten?
Da! Nu conține gluten.