Petitchef

Salata de sparanghel si ridichi

Antreuri
4 porții
10 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se curata sparanghelul de fibrele atoase, se taie capetele lemnoase, se spala bine si se taie in bucati de 2-3 cm lungime. Ridichii, prazul si coditele de ceapa verde se curata si se taie rondele. Rosiile se lasa intregi sau se taie in jumatate dupa preferinte. Se amesteca toate legumele.
  • Separat se prepara un sos din otet, ulei, mustar si zahar. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se toarna sosul peste salata si se amesteca usor. La servire se presara deasupra cascaval ras.
  • Salata se savureaza ca atare sau ca garnitura pentru friptura de vita la gratar.
  • Si un pont de la mine: sparanghelul se pastreaza in frigider cu tulpinile infasurate in prosoape de hartie umede sau scufundate cu partea taiata in putina apa rece.
  • Si pentru ca e ceva nou pentru mine, am vrut sa stiu mai multe despre sparanghel. Se pare ca este o mica comoara de vitamine, enzime si foarte multe saruri minerale.
  • Este indicat diabeticilor si in curele de slabire, avind o valoare calorica foarte mica.
  • Sparanghelul crud este recomandat anemicilor si suferinzilor de astenie fizica sau intelectuala. Mai multe informatii despre sparanghel gasiti aici.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salată cu sparanghel super gustoasă
Salată cu sparanghel super gustoasă
4 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Salata de dovleac, cartof, ridichi si feta
Salata de dovleac, cartof, ridichi si feta
1 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Salata de cartofi, ton si rosii
Salata de cartofi, ton si rosii
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Salata in stil landes
Salata in stil landes
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Sparanghel – colectie de retete Sparanghel – colectie de retete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează