Se curata sparanghelul de fibrele atoase, se taie capetele lemnoase, se spala bine si se taie in bucati de 2-3 cm lungime. Ridichii, prazul si coditele de ceapa verde se curata si se taie rondele. Rosiile se lasa intregi sau se taie in jumatate dupa preferinte. Se amesteca toate legumele.
Separat se prepara un sos din otet, ulei, mustar si zahar. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se toarna sosul peste salata si se amesteca usor. La servire se presara deasupra cascaval ras.
Salata se savureaza ca atare sau ca garnitura pentru friptura de vita la gratar.
Si un pont de la mine: sparanghelul se pastreaza in frigider cu tulpinile infasurate in prosoape de hartie umede sau scufundate cu partea taiata in putina apa rece.
Si pentru ca e ceva nou pentru mine, am vrut sa stiu mai multe despre sparanghel. Se pare ca este o mica comoara de vitamine, enzime si foarte multe saruri minerale.
Este indicat diabeticilor si in curele de slabire, avind o valoare calorica foarte mica.
Sparanghelul crud este recomandat anemicilor si suferinzilor de astenie fizica sau intelectuala. Mai multe informatii despre sparanghel gasiti aici.