Iata-le, ridichile care se-ncapataneaza sa iasa, zi de zi, spre marea noastra incantare. L-a prins si pe tati meu drag in toata povestea asta, caci el le-a ingrijit.
Si tot el, harnicutul, le-a si strans. Si-acum sa preparam salata. Ridichile se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele subtiri.
Se pune, apoi, in acelasi vas cu ridichile si se sareaza totul. Chefirul se amesteca cu piperul macinat, zeama de lamaie, mustarul si zaharul. Sosul de chefir se toarna apoi peste ridichile si ceapa, scurse de zeama. Se aranjeaza salata in boluri.
Foarte apetisanta! ceva in genul acesta am "creat" si eu, doar ca sosul era alcatuit din minunatul iaurt Cedra (din lapte de oaie si bivolita), frecat fin cu ulei de masline, si presarat cu condimente Provence (sau amestec special pentru salate), cu variantele: curry, piper alb sau/si coriandru... se poate scapa si nitel usturoi (verde, eventual, primavara)... yammie. un blog delicios! Stefania-Cecilia, Bucuresti
Comentarii:
Interesant.trebuie incercat
Am înțeles ce se face cu tati hărnicuțu' dar cu roșiile ce se face?
Combinația de chefuri,muștar,ceapă,condimente,zahar, etc.este bună pentru cei ce vor sa slăbească urgent să aibă la îndemână un wc neocupat
Foarte apetisanta! ceva in genul acesta am "creat" si eu, doar ca sosul era alcatuit din minunatul iaurt Cedra (din lapte de oaie si bivolita), frecat fin cu ulei de masline, si presarat cu condimente Provence (sau amestec special pentru salate), cu variantele: curry, piper alb sau/si coriandru... se poate scapa si nitel usturoi (verde, eventual, primavara)... yammie. un blog delicios! Stefania-Cecilia, Bucuresti
Interesanta combinatie chefir cu mustar
Felicitari