Petitchef

Salata de vinete cu usturoi

Antreuri
4 porții
15 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se coc vinetele:
    fie in cuptor, fie direct pe ochiul de aragaz sau intr-o tigaie cu foarte putin ulei, fie la gratar.
  • Prefer sa fac vinetele la focul de gratar pentru ca in felul acesta capata o aroma de lemn ars si de fum, aroma care mie imi place la nebunie, insa in lipsa de gratar le fac direct pe ochiul de la aragaz, are cam aceasi aroma si nu se innegresc asa cum se fac daca le coacem in cuptor.
  • Vinetele coapte se curata de coaja si se lasa la scurs pentru aproximativ o jumatate de ora. Dupa ce s-au scurs le tocam putin, dar nu foarte mult si le punem intr-un vas cu sare si le mixam frumos, adaugam ulei, mixam, iar la sfarsit punem putina sare de lamaie si la sfarsit punem usturoiul pisat sau tocat marunt marunt.
  • Tipsuri 1se poate pregatii si cu maoineza, insa eu nu prea sunt adepta maionezei si le prefer fara.


Întrebări:




Comentarii:

29/05/2018

Vinetele coapte in cuptor nu au savoarea celor facute pe foc deschis sau pe jar!

(0) (0) Abuz
valy si ely_t2013
valy si ely_t2013, 21/09/2013

Super bune

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salată cu sparanghel super gustoasă
Salată cu sparanghel super gustoasă
4 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Salata caesar - irezistibila
Salata caesar - irezistibila
2 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.2 / 5

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează