Pentru blat, albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tos si romul si se bat în continuare, pîna cînd se întareste spuma ca o zapada. Dupa aceea, se pun galbenusurile, se bat de 4-5 ori cu telul, se adauga cacaua, neaparat cernuta prin sita de sîrma inoxidabila, împreuna cu nuca macinata si se amesteca usor cu telul, numai de 9-10 ori.
Compozitia se desarta în lungul si latul unei tavi mari, ca cea de aragaz, abundent unsa cu margarina solida si tapetata cu faina si se niveleaza. Se coace cu usa cuptorului complet deschisa, timp de 30-40 minute, la foc mijlociu, pîna cînd se rumeneste usor si se întareste.
Dupa 15-20 minute, tava se întoarce în cuptor si se procedeaza în continuare, cum s-a aratat la Tort de portocale din albusuri”. Dupa ce s-a racit, blatul se taie în 3-4 fîsii care, apoi, se scot din tava, se stropesc si se aranjeaza cu crema, exact cum s-a aratat în reteta mentionata.
Crema de cacao se pregateste dia cantitatile indicate în retetar . Tortul se aranjeaza pe platou, cum s-a aratat detaliat în reteta mentionata se baloteaza cu nuca si se orneaza deasupra cu unt, cum s-a aratat la începutul capitolului , sau se presara cu ciocolata rasa sau cu bomboane colorate. Se lasa în frigider pîna a doua zi, ca sa se fragezeasca foile. Se serveste numai rece de la frigider.