Ingrediente: Carne cu oase de miel , capul , maruntaiele 3-4 morcovi 1 ardei rosu 2 radacini de patrunjel o radacina de telina un pastarnac frunze de patrunjel...
Ingrediente: 500-600 g carne de vita 2 cepe mijlocii 3 morcovi 1 pastarnac 100 g telina ulei patrunjel verde Pentru galuste: 2 oua 9-10 linguri de gris 2...
Ciorba reprezinta in bucataria traditionala romaneasca unul dintre felurile principale de mancare. indiferent ca este cu carne, peste sau cu legume acest preparat se regaseste in orice bucatarie din oricare colt al tarii.
Ingrediente: 1 conopida 1.5l supa de casa sau instant 3ls unt 40 g faina 2 galbenusuri de ou sare + piper nucsoara de muscat dupa gust ceva patrunjel vede...
Ingrediente: pentru galuste : 6 oua, 100 g faina, 100 g gris, 100 g unt la temperatura camerei, 100 g parmezan, sare, piper, ½ varf de cutit de bicarbonat,...
Ingrediente: supa: 1/2 kg spanac 1 lingura unt 1 lingura faina 1 galbenus 1 cana de lapte condimente galuste: o paine mica sau 1/2 de paine 1/2 L de lapte 2 oua...
Cel putin trei dintre cele cinci mese zilnice trebuie sa contina verdeturi sub diferite forme: salate, ciorba de loboda, mancare de stevie sau piure de urzici cu untisor”, ne spune prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
mal
De Craciun am iesit putin din tipare , renuntand la porcul traditional in favoarea ratei din poza :), achizitionata din HU si pastrata cu sfintenie la congelator :).
Pieptul dezosat si piciorusele le-am transformat intr-o minunata fri
mal
Am profitat din plin de "sacul" de leurda pe care l-am cules saptamana trecuta din Retezat.:D
Ne-am infruptat din mancarurile pregatite cu leurda, sa ne ajunga tot anul.:))
Pana acum am gatit-o sub diverse forme....va voi arata retetele pe r