Morcovul rondele, telina cuburi si ceapa taiata marunt se calesc in putin ulei. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga tacamurile de pui si se toarna 2-3 L apa.
Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga rosiile decojite si taiate cuburi, dafinul, zaharul, sarea si boabele de piper. Se fierbe la foc mediu pana carnea este gata , iar in ultimele 15 minute de fierbere se pune in ciorba si ardeiul taiat cuburi.
Albusurile se bat pana fac un pic de spuma, se freaca cu galbenusurile si se amesteca bine cu cele 8 linguri de gris si cu putina sare. Pasta obtinuta se lasa sa se odihneasca pentru 10 minute.
Se da focul mai incet si se adauga frunzele de leustean si galustele cu ajutorul unei linguri umezite. Se mai tine pe foc inca 5 minute, apoi se adauga un pahar cu apa rece, se pune capacul si se stinge focul.
Dupa pofte si gusturi, ciorba se poate acri cu otet, zeama de lamaie sau chiar iaurt.
Comentarii:
Mmm bunaa