Intr-o oala se pun pe foc cele 50ml vin alb sau ceea ce doriti impreuna cu zaharul,zaharul vaniliat, Calvados/Scortisoara, zeama de lamiie, caisele si merele taiate nu prea martunt.
Se lasa sa se incinga bine amestecind mereu , pina ce merele se inmoaie si lichidul mai mult s-au mai putin s-a evaporat.Se lasa la racit.Drojdia si zaharul se dizolva in laptele usor caldut ,dupa care se framinta impreuna cu faina, oul,untul/marg. si sarea intr-un aluat elastic si maleabil.
Aluatul framintat se lasa ca 3 ore in frigider, sau se prepara de seara si se lasa la frigider peste noapte. aluatul NU facut cum de fapt se procedeaza cu aluaturile cu foietaj, intins subtire de tot pe toata masa si uns cu unt peste care cernut foarte putin faina.
Aluatu-l impachetat si pus la frigider pentru 2 ore. Scos si intins pe masa de lucru cu o gr. de 4-5mm impartit in patratele pe care umplut cu umplutura de mere,iar marginile aluatului uns cu galbenus de ou pe care amestecat cu smintina, impachetat si asezat in tava de copt. uns cu restul de amestec de ou+ smintina si copt ca.20-25 min. la 190-200°C.