Ati observat ce faina folosit din Croatia pana si faina mi luat de acolo.Branza de vaci se amesteca impreuna cu untul topit, zaharul, praful de oranjada, sarea si ouale:Faina se amesteca cu praful de copt si se framanta.
Se dau in fiert untul si laptele.Se adauga macul si se lasa sa se raceasca.Se inglobeaza zaharul, branza de vaci, galbenusurile si grisul, pe care le-am adus laolalta, aici in poza.Aluatul se intinde sub forma unui dreptunghi (40 x 30 cm).
Deasupra se rade ciocolata.Umplutura se aseaza deasupra, lasandu-se o margine de 2 cm.Se incinge cuptorul; foaia de aluat se ruleaza pe lungime iar ruloul obtinut se aseaza, cu lipitura un jos, intr-o forma de guguluf unsa cu grasime si tapetata cu faina.
Se coace 60 de minute, pana se rumeneste. Daca se rumeneste prea devreme, se acopera cu hartie cerata.Se lasa timp de cca. 10 minute sa se racoreasca in forma, apoi se rastoarna cu grija pe un gratar de bucatarie, ca sa se raceasca complet.
Gemul se da prin sita si se unge cu el guguluful. In final se presara fistic.Foarte, foarte gustos, pe placul marilor devoratori de mac.