Globulete cu dulceata

Ingrediente
6
Preparare
Preparare25 min
Gătire25 min
- Untul se freaca 2 minute cu zaharul intr-un castron, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare, romul, sarea, coaja rasa numai pe suprafata lamaiei si la urma faina. Se amesteca toate fara sa se framante. Se lasa la rece 1 ora.
- Se ia apoi cate o bucata din aluat, se suceste sul de grosimea degetului mic, pe masa presarata cu putina faina. Se taie apoi bucatele egale de 2cm. Bucatile se sucesc ca niste bile sub palma. Se apasa cu degetul la mijloc ca sa se formeze o gropita, se ung cu albus.
- Se trec cu partea de deasupra prin nuca macinata. Se coc la foc potrivit, fara sa se rumeneasca. Cand sunt coapte se pune in gropita o boaba din dulceata de cirese sau visine. Sunt foarte aspectuoase.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Le faceam cand eram copil si invatam sa gatesc :)
am gătit această rețetă
Punctează această reţetă