Petitchef

Cozonac Trandafir

Aperitiv
8 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pt.umplutura:

Preparare

  • Intr-un castron se pun faina, laptele, drojdia, zaharul, untul, oul, sarea si coaja de portocala (preferata mea!) si se framanta pana se obtine un aluat tare, care sa nu se lipeasca de degete. Se lasa la rece 1h.
  • Pt.umplutura se amesteca alunele/nuca, martipanul, un ou, esenta de rom si frisca. cumparat un martipan de 175 g cu 5 lei, "decojit" de ciocolata
    si taiat marunt, desi mai bine il dadeam pe razatoare. Cine nu gaseste martipan, sa puna migdale macinate sau daca nici din astea nu gaseste si nici alunele nu-i plac, atunci sa puna 250 g nuca si-atat!
  • Se presara faina pe masa de lucru si se intinde foaia de aluat. Se raspandeste proportional umplutura, marginile se lasa libere. Rulati aluatul cu ambele maini pe toata lungimea si masurati cam cate bucati va ies daca taiati aluatul in felii de 4 cm.
    Mie mi-au iesit 14 buc.- 10 pe margini, 4 in centru. Si-am pus peste, umplutura ramasa.
  • Dupa ce le-ati asezat in forma unsa cu unt astfel incat sa va iasa o floare, acoperiti cozonacul si lasati-l la loc cald 1/2 h ca sa dospeasca.
  • Cuptorul se incinge la 200 grade. Se da cozonacul la copt 10 min. la aceasta temp., apoi se scade la 180 grade si se lasa 20 min.
  • Se fierbe dulceata de trandafiri, aici am folosit pasta de maciese si se unge prajitura calda cu pensula.


Poze

Cozonac Trandafir
Cozonac Trandafir - poza 2
Cozonac Trandafir - poza 3
Cozonac Trandafir - poza 4
Cozonac Trandafir - poza 5
Cozonac Trandafir - poza 6
Cozonac Trandafir - poza 7
Cozonac Trandafir - poza 8
Cozonac Trandafir - poza 9

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Babka-cozonacul european
Babka-cozonacul european
6 porții
4 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Vin fiert - petitchef
Vin fiert - petitchef
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum se face un sos sangria?
Cum se face un sos sangria?
4 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Fursec xxl cu alune, ciocolată cu lapte și praline
Fursec xxl cu alune, ciocolată cu lapte și praline
8 porții
31 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Retete de cozonac Retete de cozonac

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează