Petitchef

Cozonac - o bunatate!

Desert
4 porții
3 ore
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Separat se pregatesc 1 lingura si jumatate de faina (din cele 700 gr.) si 100 ml lapte clocotit...
    laptele trebuie sa fie clocotit cand se adauga peste faina amestecat bine cu o spatula pana ce am obtinut o pasta groasa care se lucreza destul de greu.
  • Se lasa la racit aceasta oparire a aluatului are rolul de a mentine proaspat cozonacul pt mai multa vreme intre timp se pregatesc toate celelalte ingrediente, amestecat totul la robot dar pt cine nu are sa pregateasca intr-un lighenash in urmatoarea ordine pe care urmat si .
  • Peste aluatul oparit dar care s-a racit se adauga drojdia dizolvata in putina apa calduta...
    se acopera cu un prosopel pt un sfert de ora si se lasa sa dospeasca drojdia.intre timp pus untul la foc mic si a invartit usor in el pana vazut ca incepe sa se rumeneasca usor galbenusurile se freaca bine cu sarea.
  • Cand aluatul oparit cu drojdia au crescut se adauga pe rand: galbenusurile frecate cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, laptele, uleiul si untul topit, se framanta energic, se ia aluatul la bataie timp de jumatate de ora, sa se desprinda de pe maini si de pe vasul de lucru aluatul rezultat e foarte elastic si usor lipicios
  • Scos din robot bila de aluat gata facuta luat la framanat de n-a stiut ce-i cu el, acoperit lighenasul cu un prosop si pus la crescut langa o sursa de caldura nu lasati usile deschise, geamurile... poate da inapoi aluatul.
  • Stafide albe - nu poza ca uitat de ele, parca eram bagata in priza se amesteca toate mai butin albusurile care se bat bine spuma si se adauga peste nuci, compozitia care rezulta tb sa fie destul de vascoasa, nu moale.daca este totusi prea teapana se adauga nitel lapte va dati seama cand incepeti sa puneti pe foaie.dupa 3 ore.

Rețete inrudite

YouTube

Financiers cu zmeura


Poze

Cozonac - o bunatate!
Cozonac - o bunatate! - poza 2
Cozonac - o bunatate! - poza 3
Cozonac - o bunatate! - poza 4
Cozonac - o bunatate! - poza 5
Cozonac - o bunatate! - poza 6
Cozonac - o bunatate! - poza 7
Cozonac - o bunatate! - poza 8
Cozonac - o bunatate! - poza 9
Cozonac - o bunatate! - poza 10
Cozonac - o bunatate! - poza 11
Cozonac - o bunatate! - poza 12
Cozonac - o bunatate! - poza 13
Cozonac - o bunatate! - poza 14
Cozonac - o bunatate! - poza 15
Cozonac - o bunatate! - poza 16
Cozonac - o bunatate! - poza 17
Cozonac - o bunatate! - poza 18
Cozonac - o bunatate! - poza 19
Cozonac - o bunatate! - poza 20

Întrebări:




Comentarii:

24/04/2014

Am copt de mai multe ori,e exelent si f.bun

(0) (0) Abuz
23/04/2013

Imi place cum arata, ser sa fie tot atit de gustosi, voi incerca si eu

(0) (0) Abuz
21/04/2012

!!

(0) (0) Abuz
23/12/2011

La pamant

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mantecados
Mantecados
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Financiers cu zmeura
Financiers cu zmeura
12 porții
48 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Retete de cozonac Retete de cozonac

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează