Intrun vas, amestecam apa, ouale batute, faina, 1 plic vanile, 1 praf sare, 1 lingura ulei, dam la rece 1/2 de ora. Pana aluatul sta le rece, pregatim umplutura de urda. Intrun castron, razuim urda, adaugam galbenusurile, zaharul, vanilia, smantana, mararul tocat marunt, amestecam totul bine, dam la rece.
Acum e timpul sa coacem clatitele.Intro tigaie adaugam 2 lingurite de ulei, incingem uleiul si punem un polonic de aluat, il coacem pe ambele parti. Asa procedam pana coacem tot aluatul, dar, atentie sa ungem tava cu ulei, inainte de fiecare clatita.
Scoatem clatitele pe un platou si cand sunt gata toate, umplem fiecare clatita cu urda, o rulam si o asezam pe farfurie.Pregatit aceste clatite cu urda asa cum cere traditia in Ardeal de Ispas(Inaltarea Domnului)
Comentarii (18):
Mama ni le facea mereu. Sunt delicioase.
Excelent
Super bune
Bun
N-am inteles...clatitele se umplu cu urda amestecata cu galbenusuri fierte sau crude?
Am cautat mai multe retete dar asta mi se pare cea mai buna, Imediat o sa ma apuc sa ii pregatesc sotiei clatitite cu urda :)
SUPER TARE!!!!!!]
Nu am facut aceasta reteta dar cred ca e foarte buna asa ca in ardeal
Foarte buna ....azi o fac si eu
Fffffffffffff bunnnnnnnn