Clătitele sunt perfecte și pentru gustare, desert sau micul dejun simplu. Aici, vă oferim o rețetă vegană și fără gluten. Clătite pufoase pe care trebuie doar sa le decorezi cu topping-ul la alegere (sirop de arțar, fructe, ciocolata etc.)
Urmați pas cu pas rețeta noastră garantată fără gluten, fără ouă și fără lactoză!
Într-un bol, zdrobiți bananele folosind o furculiță. Adăugați zahărul, uleiul, laptele vegetal și amestecați.
Adăugați iaurturile de soia, drojdia și amestecați.
Adăugați faina puțin câte puțin și amestecați. Pentru clătite foarte moi, lăsați aluatul să se odihnească aproximativ 20 de minute la frigider (opțional).
Încingeți o tigaie la foc mic. Odată încinsă, puneți un polonic mic de aluat, întindeți ușor și gătiți aproximativ 1 minut. ►Sfat: clătitele dvs. vor fi gata când se formează bule la suprafață. Lăsați cealaltă suprafață să se gătească puțin mai puțin de 1 minut.
Repetați operațiunea până când nu mai rămâne aluat. Aranjați clătitele una peste alta pentru a forma un turn frumos și ... gata! Tot ce trebuie să faceți este să le ornați după cum doriți, sirop de arțar, coulis de ciocolată, fructe proaspete...
Banană: poate fi înlocuită cu 120 gr de sos de mere Lapte de migdale: nu ezitați să variați plăcerile folosind băuturi cu alte arome (orez, soia, nucă de cocos etc.)