Clătite vegane și fără gluten

Gustări
Foarte ușor
1 oră

Clătitele sunt perfecte și pentru gustare, desert sau micul dejun simplu. Aici, vă oferim o rețetă vegană și fără gluten. Clătite pufoase pe care trebuie doar sa le decorezi cu topping-ul la alegere (sirop de arțar, fructe, ciocolata etc.) Urmați pas cu pas rețeta noastră garantată fără gluten, fără ouă și fără lactoză!

Ingrediente

6

Preparare

Preparare10 min
Timp așteptare20 min
Gătire30 min
  • Clătite vegane și fără gluten - Preparare etapa 1Într-un bol, zdrobiți bananele folosind o furculiță.
    Adăugați zahărul, uleiul, laptele vegetal și amestecați.
  • Clătite vegane și fără gluten - Preparare etapa 2Adăugați iaurturile de soia, drojdia și amestecați.
  • Clătite vegane și fără gluten - Preparare etapa 3Adăugați faina puțin câte puțin și amestecați.
    Pentru clătite foarte moi, lăsați aluatul să se odihnească aproximativ 20 de minute la frigider (opțional).
  • Clătite vegane și fără gluten - Preparare etapa 4Încingeți o tigaie la foc mic. Odată încinsă, puneți un polonic mic de aluat, întindeți ușor și gătiți aproximativ 1 minut.
    ►Sfat: clătitele dvs. vor fi gata când se formează bule la suprafață.
    Lăsați cealaltă suprafață să se gătească puțin mai puțin de 1 minut.
  • Clătite vegane și fără gluten - Preparare etapa 5Repetați operațiunea până când nu mai rămâne aluat.
    Aranjați clătitele una peste alta pentru a forma un turn frumos și ... gata!
    Tot ce trebuie să faceți este să le ornați după cum doriți, sirop de arțar, coulis de ciocolată, fructe proaspete...

Punctează această reţetă

Observații

Banană: poate fi înlocuită cu 120 gr de sos de mere
Lapte de migdale: nu ezitați să variați plăcerile folosind băuturi cu alte arome (orez, soia, nucă de cocos etc.)

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: