Topiti ciocolata data prin razuitoare cu untul apoi adaugati laptele, lasati pe foc mic pana ce laptele este caldut.
Spargeti ouale peste lapte, adaugati apa minerala si mixati 1-2 minute apoi adaugati faina treptat mixand pana ce toata faina este incorporata. Lasati compozitia sa se odihneasca cam 30 de minute apoi turnati un polonic din compozitie intr-o tigaie incinsa unsa cu putin ulei. Cand clatita incepe sa se desprinda de pe margini si compozitia s-a inchegat intoarceti pe partea cealalta si coaceti pana ce capata o culoare aurie. Imi cer scuze dar nu am mai apucat sa fac poze cu pasii de urmat dar era cam tarziu si imi era pofta nebuna, promit sa fac data viitoare. Cand clatitele sunt gata umpleti cu crme de branza si 2-3 felii de banana.
Alta varianta de umplutura va recomand frisca si capsune sau ciocolata si ananas. Serviti calde.
Am facut aceasta reteta, si am ramas total dezamagita! Ceea ce e este aratat in imagine nu corespunde realitatii. E prea multa faina pentru 200 ml de lichi, aluat s-a primit cam grosut pentru clatite, insasi clatitele groase, nu se intidea aluatul pe toata suprafata tigaii, clatitele aratau oribil. Daca oferiti vreo receta, testati-o mai intii singuri si apoi recomandati lumii!
Draga/ul meu aceats reteta este testata dupa cum vezi in poze. Nu stiu ce faina ai folosit dar eu zic ca pentru 200 ml lichid plus oua si unt 250 g faina nu este mult. Acest gen de clatite este dupa modelul american cele mai groase si pufoase. Poate le mai incerci o data mie mi-au placut tare mult...un alt fel de clatite. X
Draga/ul meu aceats reteta este testata dupa cum vezi in poze. Nu stiu ce faina ai folosit dar eu zic ca pentru 200 ml lichid plus oua si unt 250 g faina nu este mult. Acest gen de clatite este dupa modelul american cele mai groase si pufoase. Poate le mai incerci o data mie mi-au placut tare mult...un alt fel de clatite. X