Clatite umplute cu piure de banane, cu crema de lamaie

Ingrediente
4
Crema de lamaie:
Preparare
Preparare40 min
Gătire45 min
- Faina se pune intr-un castron mare. Se face o adancitura la mijloc si se pun sarea si zaharul. Se adauga ouale. Se amesteca cu o spatula, amestecand cate putin faina cu ouale, pana ce aluatul devine fin.Se adauga untul topit amestecand in continuare.
- Se adauga laptele cate putin, amestecand cu telul ca sa nu se formeze cocoloase. Se acopera vasul si se lasa sa stea 2-3 ore.
- Se prepara aluatul.Se prepara pireul de banane: intr-o cratita mare se topeste untul, la foc mic. Se adauga bananele taiate rondele, apoi zeama de lamaie, zaharul si scortisoara. Se lasa pe foc 5 minute amestecand frecvent, pana ce capata consistenta de pireu.
- Se fac 12 clatite mici si fiecare se pune intr-o forma. Se umplu cu pireul de banane. Se impreuneaza colturile clatitelor. Se lasa la rece 2-3 ore.
- Se prepara crema de lamaie: se incalzeste zeama si coaja de lamaie intr-o cratita mare. Intr-un castron se amesteca galbenusurile, zaharul si oul. Compozitia se muta intr-o cratita si se da intr-un clocot, amestecand incontinuu. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se lasa la o parte. Cuptorul se preincalzeste la 240 grade.
- Se scot formele din frigider si se inmoaie putin in apa fierbinte inainte de a scoate clatitele. Se reincalzesc in cuptor si se presara deasupra zahar pudra. Se incalzeste Cointreau-ul, se toarna peste clatite si se flambeaza. In jurul clatitelor se pune putina crema de lamaie si se servesc.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
E prea complicat scrisa reteta ,trebuie sa fi cofetar s-o intelegi
anonymous
Jjuu
Punctează această reţetă