Faina se pune intr-un castron mare. Se face o adancitura la mijloc si se pun sarea si zaharul. Se adauga ouale. Se amesteca cu o spatula, amestecand cate putin faina cu ouale, pana ce aluatul devine fin.Se adauga untul topit amestecand in continuare.
Se adauga laptele cate putin, amestecand cu telul ca sa nu se formeze cocoloase. Se acopera vasul si se lasa sa stea 2-3 ore.
Se prepara aluatul.Se prepara pireul de banane: intr-o cratita mare se topeste untul, la foc mic. Se adauga bananele taiate rondele, apoi zeama de lamaie, zaharul si scortisoara. Se lasa pe foc 5 minute amestecand frecvent, pana ce capata consistenta de pireu.
Se fac 12 clatite mici si fiecare se pune intr-o forma. Se umplu cu pireul de banane. Se impreuneaza colturile clatitelor. Se lasa la rece 2-3 ore.
Se prepara crema de lamaie: se incalzeste zeama si coaja de lamaie intr-o cratita mare. Intr-un castron se amesteca galbenusurile, zaharul si oul. Compozitia se muta intr-o cratita si se da intr-un clocot, amestecand incontinuu. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se lasa la o parte. Cuptorul se preincalzeste la 240 grade.
Se scot formele din frigider si se inmoaie putin in apa fierbinte inainte de a scoate clatitele. Se reincalzesc in cuptor si se presara deasupra zahar pudra. Se incalzeste Cointreau-ul, se toarna peste clatite si se flambeaza. In jurul clatitelor se pune putina crema de lamaie si se servesc.
Comentarii:
E prea complicat scrisa reteta ,trebuie sa fi cofetar s-o intelegi
Jjuu