Clatite japoneze
Pufoase si gustoase, clatite japoneze. La fel ca si clatitele americane se pot servi cu diverse sosuri, creme sau fructe. Japonezii le servesc insa cu putin unt si sirop de artar.
Ingrediente
4
Cost estimat: 3.7Euros€ (0.93€/porție)
Materiale
- Tigaie mica antiaderenta (aprox 12 cm diametru)
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
Intr-un bol amestecati laptele cald + galbenusurile + untul topit.
Se amesteca faina + praful de copt si se adauga la preparatul anterior.
Se bat albusurile spuma si se amesteca cu ajutorul unei spatule in amestecul anterior.
Umpleti tigaia cu compozitie si acoperiți. Lasati sa se gătească 20 min la foc mic.
Intepati cu o scobitoare. Daca iese curata, acesta este gata.Serviti cu putun unt si sirop de arțar (sau miere, gem, ciocolata ...)
Observații
* Le puteti servi cu fructe, ciocolata, miere, caramel ... sau cu ingrediente sarate precum bacon, branză, sunca crocanta, ou ...
*Cum va spunem intotdeauna, puteți personaliza dupa gust dvs., adaugand coaja de lamaie, portocala, apa din flori de portocal, cafea ...
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 948Kcal
- Carbo: 104.4g
- Grăsimi: 42.7g
- Grăsimi sat.: 25.7g
- Proteine: 32.4g
- Fibre: 6g
- Zahăr: 18.1g
- ProPoints: 25
- SmartPoints: 35
Informații nutriționale pentru 1 porție (460g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!