Clatite japoneze

Gustări
Foarte ușor
40 min
948 Kcal

Pufoase si gustoase, clatite japoneze. La fel ca si clatitele americane se pot servi cu diverse sosuri, creme sau fructe. Japonezii le servesc insa cu putin unt si sirop de artar.

Ingrediente

4
Cost estimat: 3.7 (0.93€/porție)

Materiale

  • Tigaie mica antiaderenta (aprox 12 cm diametru)

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Clatite Japoneze - Preparare etapa 1Intr-un bol amestecati laptele cald + galbenusurile + untul topit.
  • Clatite Japoneze - Preparare etapa 2Se amesteca faina + praful de copt si se adauga la preparatul anterior.
  • Clatite Japoneze - Preparare etapa 3Se bat albusurile spuma si se amesteca cu ajutorul unei spatule in amestecul anterior.
  • Clatite Japoneze - Preparare etapa 4Umpleti tigaia cu compozitie si acoperiți. Lasati sa se gătească 20 min la foc mic.
    Intepati cu o scobitoare. Daca iese curata, acesta este gata.
  • Clatite Japoneze - Preparare etapa 5Serviti cu putun unt si sirop de arțar (sau miere, gem, ciocolata ...)

Punctează această reţetă

Observații

* Le puteti servi cu fructe, ciocolata, miere, caramel ... sau cu ingrediente sarate precum bacon, branză, sunca crocanta, ou ...

*Cum va spunem intotdeauna, puteți personaliza dupa gust dvs., adaugand coaja de lamaie, portocala, apa din flori de portocal, cafea ...

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 948Kcal
  • Carbo: 104.4g
  • Grăsimi: 42.7g
  • Grăsimi sat.: 25.7g
  • Proteine: 32.4g
  • Fibre: 6g
  • Zahăr: 18.1g
  • ProPoints: 25
  • SmartPoints: 35
Informații nutriționale pentru 1 porție (460g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: