Albusurile separate de galbenusuri se bat spuma cu 3 linguri mari de zahar alb. Galbenusurile se bat spuma cu 2 linguri de zahar alb. In laptele caldut se amesteca jumatate din zaharul brun pana la dizolvare. Se toarna galbenusurile peste albusurile batute spuma, se pune restul de zahar brun, laptele, praful de copt si esentele. Albusurile separate de galbenusuri se bat spuma cu 3 linguri mari de zahar alb. Galbenusurile se bat spuma cu 2 linguri de zahar alb. In laptele caldut se amesteca jumatate din zaharul brun pana la dizolvare. Se toarna galbenusurile peste albusurile batute spuma, se pune restul de zahar brun, laptele, praful de copt si esentele.
Se amesteca usor cu o spatula prin ridicare si apoi se adauga faina treptat pana la omogenizare. Faina se va incorpora in aluat cu un tel para pana va capata consistenta din imagine. In functie de marimea oualelor se vor adauga mai multe au mai putine linguri de faina. A nu se adauga toata faina in compozitie, ci doar cate 3 linguri.
A se verifica consistenta aluatului treptat. Se lasa o jumatate de ora deoparte pentru ca praful de copt sa-si faca treaba. Se incinge o tigaie de teflon care se unge cu ceva ulei. Se toarna compozitia cu o lingura mare, in mijlocul tigaii. Se coace pe amblele parti la foc foarte mic. Se servesc cu crema de ciocolata, sau dulceata...de care aveti.
Comentarii (44):
Bune,n-am ce sa spun
WAW ARATA FOARTE BINE
Este suuuuper. Familia mea o adora.
Clatitele sunt pufoase si delicioase
Nu e cam mult zahar?10+10 linguri?plus ca mai pui si dulceata sau ceva peste ele. Cam mult,mai ales daca le faceti ptr copil
Mi-a fost tare de ajutor
Acum incerc sa speram ca iese
Sunt foarte groase
Delicioase
Mi-au esit!!