Intr-un vas se amesteca laptele batut cu ouale,untul, vanilia si zaharul.Intr-un alt vas se amesteca faina cu sare, bicarbonat si praf de copt.
Se toarna amestecul lichid in cel uscat, amestecand lejer de cateva ori,aluatul trebuie sa arate ca avand cocoloase de faina.
Se lasa aluatul sa stea cam 20 minute, timp in care cocoloasele vor disparea. Trebuie respectat acest detaliu pentru ca clatitele sa iasa pufoase.Se toarna aluatul cu lingura intr-o tigaie unsa cu putin ulei.
Cand aluatul incepe sa faca basicute ce se sparg deasupra,intoarcem clatita,cu o spatula,cu o miscare ferma.Se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc.
Foarte bune si usor de preparat! Mie imi ies cam 6 clatite pe la 18 cm diametru. Daca as folosi o tigaie mai mica, ar iesi si mai multe. Sunt destul de dulci si satioase, asa ca merg si cu un sirop mai acrisor sau se pot pune mai putine linguri de zahar (depinde de gust si cu ce va propuneti sa le acoperiti). Mie mi-au iesit foarte bine intr-o tigaie mai groasa, la foc mediu (poate chiar mai mic, daca le faceti mai groase si vreti sa se coaca bine). Multumim pentru reteta, au devenit favoritele noastre.
Comentarii (19):
Foarte bun!!!
Foarte bune si usor de preparat! Mie imi ies cam 6 clatite pe la 18 cm diametru. Daca as folosi o tigaie mai mica, ar iesi si mai multe. Sunt destul de dulci si satioase, asa ca merg si cu un sirop mai acrisor sau se pot pune mai putine linguri de zahar (depinde de gust si cu ce va propuneti sa le acoperiti). Mie mi-au iesit foarte bine intr-o tigaie mai groasa, la foc mediu (poate chiar mai mic, daca le faceti mai groase si vreti sa se coaca bine). Multumim pentru reteta, au devenit favoritele noastre.
A iesit foarte bine!!!! incercati si voi!
Foarte gustos mi-a iesit
Delicios
As vrea sa o incerc si eu,app.. trebuie neaparat lapte batut ??:D
Prea misthooo
Foarte frumos
Arata bine,cred ca am sa incerc reteta.
Excelenta reteta:).