Se pune laptele in vasul pentru mixer, se adauga ouale, sarea si incepem sa batem amestecul cu mixerul. Se adauga faina in ploaie pana cand compozitia de clatite are consistenta unei smantani subtiri.
Se incinge o tigaie, se unge cu ulei de prajit. Cand tigaia este bine incinsa se toarna un polonic mijlociu de compozitie de clatite in tigaie, miscand tigaia astfel incat compozitia sa fie distribuita uniform. Se lasa pe foc mijlociu pana cand este gata pe o parte, se intoarce apoi clatita pe cealata parte.
Se fac pe rand toate clatitele. Amestecam cu polonicul compozitia la fiecare clatita; daca aceasta se ingroasa mai adaugam putin lapte sau sifon.
Se servesc clatitele, rulate cu dulceata.gem ,branza de vaci cu stafide.
Comentarii (13):
Foarte bune
Delicioase
Super bune
Buna reteta,doar ca e f bine cunoscuta,nu are nimic deosebit
Foarte,foarte BUN
Este o retete foarte buna si delicioasa ptr toti.
Arata bine , acum le fac daca ies dupa cum arata excelent ai de la mine
Nu sunt chiar asa gustoase !!
Simpla si eficienta
Sunt delicioase