Clatite cu pastis

Gustări
15 porții
Foarte ușor
47 min

Pastisul este un aperitiv esential in Provence, este un sortiment de bautura cu aroma puternica de licorice si anason stelat, care se serveste diluat cu apa foarte rece. Mai ales vara, francezii beau adesea pastis combinat cu siropuri din fructe. Cu aroma sa herbala de anason, se potriveste de minune cu pestele si fructele de mare. Pastisul poate fi folosit cu succes si in retetele de dulciuri, asa ca noi azi l-am adaugat in clatite.


Ingrediente

15

Preparare

Preparare15 min
Timp așteptare30 min
Gătire2 min

  • Clatite cu Pastis - Preparare etapa 1Amestecati ouale cu zaharul, apoi adaugati pastisul, extractul de vanilie si laptele. Amestecati bine.
  • Clatite cu Pastis - Preparare etapa 2Adaugati treptat faina. Acoperiti vasul cu folie si puneti in frigider pentru 30 de minute. Amestecati din nou inainte de utilizare.
  • Clatite cu Pastis - Preparare etapa 3Încalziti o tigaie pentru clatite si folosind un servetel de hartie inmuiat in ulei sau unt topit, ungeti tigaia. Se toarna o jumatate de polonic de aluat.
  • Clatite cu Pastis - Preparare etapa 4Intindeti aluatul in tigaie si rumeniti clatitele pe fiecare parte, intorcandu-le cu spatula atunci cand marginile se desprind sau folositi tehnica personala de intoarcere a clatitelor :)
  • Clatite cu Pastis - Preparare etapa 5Serviti simplu sau umpleti-le cu ce doriti!


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

09/07/2021

Imi place la nebunie !

(0) (0) abuz



+