Clătite chinezești cu ceapă verde - scallion pancakes
Clătite chinezești cu ceapă verde - Scallion pancakes
Hei! Ce ziceți să încercați bucătăria asiatică pe măsură ce se apropie Anul Nou Chinezesc? Astăzi, în mijlocul pachețelelor umplute și al rulourilor de primăvară, vă invităm să faceți aceste „Clătite chinezești”. Ideea este pur și simplu să faci clatite sărate cu ceapă verde! Urmați pas cu pas indicațiile de mai jos ↓
Se amestecă făina, uleiul de susan și sarea. Adăugați puțin câte puțin din apa clocotită în timp ce amestecați. Mai adăugați apă dacă este necesar. Formați o minge, acoperiți și lăsați să se odihnească timp de 30 de minute, la temperatura camerei.
Separați mingea în 8 bucăți egale. Întindeți bucățile de aluat (nu uitați să dați cu făină suprafața de lucru). Ungeți suprafața cu ulei de susan.
Adăugați deasupra, ceapa verde tocată, apoi rulați totul pentru a forma un ”cârnat”.
Întindeți apoi cât mai subțire și delicat posibil.
Se încinge puțin ulei într-o tigaie la foc mediu apoi se călesc clătitele timp de 2 minute. Întoarceți și gătiți încă 2 minute.
Cu ce pot înlocui uleiul de susan în această rețetă? Puteți înlocui uleiul de susan cu ulei cu gust neutru.
Ce sos să însoțească aceste clătite? Nu ezita să faci un sos de roșii, de exemplu, pentru a-ți însoți clătitele cu ceapă. Aceste clătite pot însoți și un fel de mâncare cu sos.
Comentarii:
Foarte bune!