Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie si se prajeste la foc mic ceapa verde, pana se inmoaie. Se da deoparte.
Se prepara dip-ul amestecand intr-un castronel sosul de soia cu suc de lamaie, ulei de susan, zahar brun si adei iute. Se acopera castronelul cat timp se gatesc clatitele, ca aromele sa aiba timp sa se dezvolte si sa se amestece.
Se bat ouale impreuna cu galbenusurile si se pun deoparte. Se cern faina si sarea intr-un castron mare si se amesteca cu ouale batute, folosind un tel in forma de para.
Se adauga treptat laptele si apa, batand continuu cu telul, pana ce aluatul este omogen si cremos. Se adauga si restul de ulei si se continua amestecarea cateva minute. In final se adauga ceapa verde, cu ulei cu tot.
Se toarna 1 polonic de aluat (circa 4-5 linguri) intr-o tigaie neaderenta si se gateste 2-3 minute la foc mic-mediu, pana ce se incheaga, dar nu apuca sa se rumeneasca. Clatita nu se intoarce. Dupa 2-3 minute, se scutura energic tigaia.
Daca clatita se misca liber in tigaie, inseamna ca este facuta. Se inclina tigaia (cel mai bine se foloseste o tigaie de clatite, cu margini curbate si nu prea adanca) si se lasa clatita sa alunece pe o farfurie mare, plata. Se asaza pe farfurii cate 2-3 clatite (functie de grosime ies 8-12 clatite in total), rulate si taiate fiecare in jumatate, pe diagonala. Se mananca inmuiate in dip-ul preparat mai sus.
Comentarii:
Merci!