Clatite la cuptor
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Clatite cu pastis
-
Clătite chinezești cu ceapă verde - scallion pancakes
-
Clătite vegane și fără gluten
-
Clătite cu banane fără adaos de zahăr, perfecte pentru micul dejun!
Preparare
Preparare30 min
Gătire15 min
- Pentru inceput se prepara aluatul pentru clatite. Intr-un castron se bat ouale cu sare, apoi se pune faina; se adauga treptat laptele si apa minerala. Aluatul rezultat se va lasa sa se odihneasca pentru 30 minute.
- Se amesteca branza de vaci cu 2 galbenusuri, 2 linguri de zahar, coaja si sucul de lamaie.Se coc clatitele, pe rand, intr-o tigaie unsa cu cate o jumatate de lingurita de ulei. Vor rezulta 9 clatite.
- Fiecare clatita se unge cu cate o lingurita de dulceata de prune si 2 lingurite de crema de branza.
Se impatura fiecare clatita in patru si se aseaza intr-o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu putin zahar;
tava se baga in cuptorul incins, unde se lasa aproximativ 10 minute. - Smantana dulce se amesteca cu 2 galbenusuri si 1 lingura de zahar si se toarna peste clatite.Se da iar tava la cuptor pentru inca 15 minute.Pentru servire se pudreaza cu zahar.Nu degeaba se spune ca in Viena totul e delicios!
adi`s blog
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!