Preparam mai intii sosul din mure. Intr-o craticioara punem murele, zaharul si apa si punem pe aragaz la foc mic pentru 15 minute . Cind au trecut cele 15 minute, trecem fructele cu tot cu sos printr-o sita si cu ajutorul unei linguri, sfarimam bine murele pina se formeaza un piure si lasam sa se raceasca.
Intr-un castron incapator, cernem faina impreuna cu praful de copt si sarea. Adaugam ouale, uleiul si laptele. Amestecam toate ingredientele pina vom obtine o pasta destul de grosuta, mai adaugat vreo trei linguri cu lapte.
Ungem cu unt o tigaita cu diametrul de 16-18 cm si o incalzim bine pe aragaz si varsam cite un polonic mic de compozitie, iar dupa citeva minute, intoarcem clatita si pe cealalta parte.
Cind terminam toate clatitele, turnam deasupra sos de mure si pudram cu zahar. Daca avem fructe proaspete, le putem servi alaturi de clatite.