Clatite cu bechamel si jambon

Felul principal
6 porții
Foarte ușor
1 h 19 m

Clatite umplute cu un sos cremos si jambon. Perfecte la mic dejun sau la un pranz alaturi de o salata.


Ingrediente

6

Aluatul de clatite :

Béchamel :

Pentru gatire :


Materiale

  • folie alimentara
  • servetel absorbant
  • tel
  • polonic

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare15 min
Timp așteptare1 oră
Gătire4 min

  • Clatite cu bechamel si jambon - Preparare etapa 1Aluatul de clatite:
    Se amesteca faina si sarea. Adaugati ouale și amestecati bine. Adaugati uleiul si amestecati.
  • Clatite cu bechamel si jambon - Preparare etapa 2La final adaugati laptele putin cate putin, amestecand, pana obtineti o pasta omogena. Acoperiti vasul cu folie alimentara si dati-l la frigider timp de 1 ora.
  • Clatite cu bechamel si jambon - Preparare etapa 3Incalziti o tigaie la foc mediu. Ungeti tigaia cu un servetel absorbant inmuiat in ulei. Amestecati aluatul si puneti cu ajutorul unui polonic, in tigaie. Distribuiti uniform. Gatiti aproximativ 2 min.
  • Clatite cu bechamel si jambon - Preparare etapa 4Intoarceti clatita si gatiti timp de aproximativ 1 - 2 minute si lasati-o deoparte. Faceti acelasi lucru cu restul de aluat.
  • Clatite cu bechamel si jambon - Preparare etapa 5Béchamel-ul :
    Fierbeti laptele. Topiti untul intr-o tigaie. Cand incepe sa „sfaraie”, adaugati faina dintr-o data si amestecati cu un tel.
  • Clatite cu bechamel si jambon - Preparare etapa 6Lasati „roux-ul” sa se gateasca timp de 2 minute, fara a-l lasa sa se rumeneasca!
  • Clatite cu bechamel si jambon - Preparare etapa 7Adaugati laptele fiert si amestecati bine pana obtineti o textura neteda. Luati de pe foc si condimentati cu sare, piper si nucsoara.
  • Clatite cu bechamel si jambon - Preparare etapa 8Adaugati cascavalul ras si jambonul/sunca taiat in bucati mici si amestecati bine.
  • Clatite cu bechamel si jambon - Preparare etapa 9Umpleti clatitele:
    Puneti aproximativ 1 lingura din compozitia preparata anterior, din centrul clatitei. Indoiti partea de jos a clatitei spre centru, apoi marginile stanga si dreapta si apoi pliati partea superioara pentru a forma un dreptunghi.
  • Clatite cu bechamel si jambon - Preparare etapa 10Topiti untul cu uleiul de masline intr-o tigaie. Asezați clatitele in tigaie, pe partea plata si gatiti-le la foc mediu, timp de 2 minute pe fiecare parte
  • Clatite cu bechamel si jambon - Preparare etapa 11Gatiti toate clatitele umplute si serviti cu o salata mica.Gata!

Observații

*roux=amestec simplu de faina si grasime



Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+