Clatite cu bechamel si jambon
Clatite umplute cu un sos cremos si jambon. Perfecte la mic dejun sau la un pranz alaturi de o salata.
Ingrediente
6
Aluatul de clatite :
Béchamel :
Pentru gatire :
Materiale
- folie alimentara
- servetel absorbant
- tel
- polonic
Preparare
Preparare15 min
Timp așteptare1 oră
Gătire4 min
- Aluatul de clatite:
Se amesteca faina si sarea. Adaugati ouale și amestecati bine. Adaugati uleiul si amestecati. - La final adaugati laptele putin cate putin, amestecand, pana obtineti o pasta omogena. Acoperiti vasul cu folie alimentara si dati-l la frigider timp de 1 ora.
- Incalziti o tigaie la foc mediu. Ungeti tigaia cu un servetel absorbant inmuiat in ulei. Amestecati aluatul si puneti cu ajutorul unui polonic, in tigaie. Distribuiti uniform. Gatiti aproximativ 2 min.
- Intoarceti clatita si gatiti timp de aproximativ 1 - 2 minute si lasati-o deoparte. Faceti acelasi lucru cu restul de aluat.
- Béchamel-ul :
Fierbeti laptele. Topiti untul intr-o tigaie. Cand incepe sa „sfaraie”, adaugati faina dintr-o data si amestecati cu un tel. - Lasati „roux-ul” sa se gateasca timp de 2 minute, fara a-l lasa sa se rumeneasca!
- Adaugati laptele fiert si amestecati bine pana obtineti o textura neteda. Luati de pe foc si condimentati cu sare, piper si nucsoara.
- Adaugati cascavalul ras si jambonul/sunca taiat in bucati mici si amestecati bine.
- Umpleti clatitele:
Puneti aproximativ 1 lingura din compozitia preparata anterior, din centrul clatitei. Indoiti partea de jos a clatitei spre centru, apoi marginile stanga si dreapta si apoi pliati partea superioara pentru a forma un dreptunghi. - Topiti untul cu uleiul de masline intr-o tigaie. Asezați clatitele in tigaie, pe partea plata si gatiti-le la foc mediu, timp de 2 minute pe fiecare parte
- Gatiti toate clatitele umplute si serviti cu o salata mica.Gata!
Observații
*roux=amestec simplu de faina si grasime
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!