Dovlecelul se curata de coaja , se rade , se presara cu sare si se scurge foarte bine de zeama. Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga apa minerala, uleiul si faina. Amestecam bine sa se uniformizeze compozitia. La sfarsit adaugam dovlecelul si verdeata tocata marunt. Lasam compozitia la frigider pentru 20-25 minute sa se odihneasca.
Prajim apoi clatitele pana se rumenesc pe ambele parti. Le scoatem si cat sunt fierbinti, le umplem cu cascaval ras si le rulam sau le impaturim in patru
Propun o editare: intindem compozitia pe o tava unsa cu unt si pesmet pe care o bagam la cuptor. Folosim faina din grane integrale, punem cascavalul ras in ultimele 4-5 minute de coacere. Prajitul ma sperie. :)) Pofta buna.
Comentarii (48):
F bune dar eu nu am scurs dovleceii, am pus apa mai putina
Rapid si gustos.
Comentariul tău:Ieftiná,rapidá,ineditá...exceptionalá !
Super gustos !!!!!!!!
Ce bine arata! :)
Este o gustare sanatoasa ptr. toti/mai ales ptr.copii.multumesc ptr.reteta.//o bunica moderna ce/si ia retelele de pe net.
Apetisanta si inedita!
Super!
Propun o editare: intindem compozitia pe o tava unsa cu unt si pesmet pe care o bagam la cuptor. Folosim faina din grane integrale, punem cascavalul ras in ultimele 4-5 minute de coacere. Prajitul ma sperie. :)) Pofta buna.
De ce le-ati numit clatite cu dovlecei cand de fapt sunt clatite cu cascaval ?!