Clatite (blinele) de dovlecei (tuchini)

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
35 min
296 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 4.97 (1.24€/porție)

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Radem coaja dovleceilor, apoi ii trecem prin razatoarea mare si ii punem la scurs; ii stoarcem pentru a indeparta apa.
  • Separat amesetcam faina, oua si lapte. Adaugam dovleceii, usturoiul pisat si patrunjelul tocat fin tocat, potrivim de sare.
  • Turnam in tigaie aluat cat sa formese niste discuri - mai mari sau mai mici - si le prajim 3 minute pe fiecare parte. Le putem servi imediat, cu sos rece de smanatana, de branza sau de rosii, amestecat cu cu usturoi.
  • Le mai putem presara cu branza si apoi sa le dam un pic in cuptor, sa se topeasca.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 295Kcal
  • Carbo: 34.3g
  • Grăsimi: 9.6g
  • Grăsimi sat.: 2.3g
  • Proteine: 14.1g
  • Fibre: 6.7g
  • Zahăr: 7.5g
  • ProPoints: 8
  • SmartPoints: 9
Informații nutriționale pentru 1 porție (423g)
MariaBMariaB

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Fb

abuz

anonymous

N-am incercat reteta , am facut ceva asemanator, trebuie sa fie buna
.

abuz