Daca va place gulia tot atat de mult cat imi place si mie, atunci nu trebuie sa duc multa munca de lamurire cu voi pentru ca sigur veti fi incantate de aceasta supa. Daca insa gulia nu prea va face cu ochiul... mare pacat, intrucat ea este o sursa excelenta de vitamine, saruri si fibre.
Guliile se curata de coaja, si daca este cazul, de partea lemnoasa, apoi se taie cubulete. Ceapa se taie marunt si se parcaleste in putin ulei. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga boiaua si 3-4 pahare de apa. Se adauga cuburile de gulie, foaia de dafin si se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se adauga frunzele de telina maruntite. Daca supa pare prea deasa acum este momentul sa mai adaugati apa. Atentie insa, apa adaugata trebuie sa fie fierbinte!
Se lasa sa fiarba la foc mic pentru o ora si 20 minute. Supa se serveste fierbinte, cu cascaval ras deasupra.
Un pont de la mine: cand cumparati gulii, alegeti-le pe cele mai mici, cu frunzele inca verzi si cat mai putin ofilite. Astfel veti fi sigure ca nu cumparati niste gulii puternic fibrate si lemnoase.
Pfff....! Nu m-as incumeta sa mananc chestia asta! Supa cu boia si cu cascaval? Never, never, never! Fac si eu supa cu gulii dar, in niciun caz asa. Eu fac o supa limpede de pui in care pun gulia taiata cubulete sau, pur si simplu, data pe razatoare, si in care adaug seminte de chimen. Mananci, si tot ai mai manca, asa! P.S. Am uitat de mararul pe care il pun deasupra, la sfarsit! E wow!
Ca sa fierbi gulia 1 ora si 20 min nu inteleg ce gust mai poate avea cand orice zarzavat in 15-20 min este deja fiert .Supa este foarte gustoasa dar nu fiarta cat spune in reteta !
Comentarii (13):
Pfff....! Nu m-as incumeta sa mananc chestia asta! Supa cu boia si cu cascaval? Never, never, never! Fac si eu supa cu gulii dar, in niciun caz asa. Eu fac o supa limpede de pui in care pun gulia taiata cubulete sau, pur si simplu, data pe razatoare, si in care adaug seminte de chimen. Mananci, si tot ai mai manca, asa! P.S. Am uitat de mararul pe care il pun deasupra, la sfarsit! E wow!
Ca sa fierbi gulia 1 ora si 20 min nu inteleg ce gust mai poate avea cand orice zarzavat in 15-20 min este deja fiert .Supa este foarte gustoasa dar nu fiarta cat spune in reteta !
Foarte gustoasa
Fara comentari!!!!!!
Comentariul tău:foarte buna acceasta supa
Cred ca poate sa-mi placa
Buna
Super tare supa asta
Foarte buna.....mmmmmmmmmmm
Gulia este f. buna ptr sanatate gatita si cruda .reteta simpatica foc .