Facem mai intai crema. Zdrobim galbenusele de ou si branza cu furculita, apoi amestecam cu smantana si sunca. Trecem spanacul prin blender (sau tocam) si il punem intr-o cratita pe foc impreuna cu laptele, untul, si faina. Lasam cateva minute pe foc. Separam albusele de galbenuse. Batem galbenusele si le incorporam in compozitia de spanac. Adaugam usturoiul pisat, sare si piper. Batem albusele spuma si incorporam comozitia de spanac, amestecand cu lingura de jos in sus. Tapetam o tava cu unt, apoi cu hartie de copt. Turnam compozitia si nivelam. Dam la cuptor pentru aprox 10- 15 minute, la foc mediu. Cand introduceti o scobitoare, trebuie sa iasa curata. Cand e gata, blatul il punem pe un prosop curat (cu tot cu hartia de copt) si il rulam. Lasam cateva minute sa se raceasca. Atentie! Nu trebuie sa fie racit de tot sa nu se rupa. Il intindem din nou ca o foaie si intindem crema de branza pe toata suprafata blatului, uniform. Rulam inapoi, de data aceasta indepartand si hartia de copt. Lasam sa se raceasca si il invelim in folie de aluminiu. Dam la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Pofta buna!
Aceasta autoare de "retete" sa invete mai intai limba romana. Apoi redactarea este execrabila. In ce priveste ingedientele, nu intelegi nimic: trebuie sau nu feta, 100 gr sunca sau cat? Nu doresc sa fac un comentariu de genul celui pentru "Pui Maryland", din 3 iulie ca azi n-am inspiratie. Mai aveti multe din astea dna. al3xandra?
Comentarii:
Aceasta autoare de "retete" sa invete mai intai limba romana. Apoi redactarea este execrabila.
In ce priveste ingedientele, nu intelegi nimic: trebuie sau nu feta, 100 gr sunca sau cat?
Nu doresc sa fac un comentariu de genul celui pentru "Pui Maryland", din 3 iulie ca azi n-am inspiratie.
Mai aveti multe din astea dna. al3xandra?
Imi place.
Super buna chear azi am facut si mi-a iesit f buna
Super
Reteta deliciosa, felicitari
Minunata reteta mai ales ca spanacul este un ingredient foarte apreciat de mine!