Petitchef

Rol de spanac

Antreuri
8 porții
30 min
20 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Facem mai intai crema. Zdrobim galbenusele de ou si branza cu furculita, apoi amestecam cu smantana si sunca.
    Trecem spanacul prin blender (sau tocam) si il punem intr-o cratita pe foc impreuna cu laptele, untul, si faina. Lasam cateva minute pe foc. Separam albusele de galbenuse. Batem galbenusele si le incorporam in compozitia de spanac. Adaugam usturoiul pisat, sare si piper.
    Batem albusele spuma si incorporam comozitia de spanac, amestecand cu lingura de jos in sus.
    Tapetam o tava cu unt, apoi cu hartie de copt. Turnam compozitia si nivelam. Dam la cuptor pentru aprox 10- 15 minute, la foc mediu. Cand introduceti o scobitoare, trebuie sa iasa curata.
    Cand e gata, blatul il punem pe un prosop curat (cu tot cu hartia de copt) si il rulam. Lasam cateva minute sa se raceasca. Atentie! Nu trebuie sa fie racit de tot sa nu se rupa. Il intindem din nou ca o foaie si intindem crema de branza pe toata suprafata blatului, uniform. Rulam inapoi, de data aceasta indepartand si hartia de copt. Lasam sa se raceasca si il invelim in folie de aluminiu. Dam la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
    Pofta buna!


Poze

Rol de spanac
Rol de spanac - poza 2
Rol de spanac - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

John Doe, 06/07/2017

Aceasta autoare de "retete" sa invete mai intai limba romana. Apoi redactarea este execrabila.
In ce priveste ingedientele, nu intelegi nimic: trebuie sau nu feta, 100 gr sunca sau cat?
Nu doresc sa fac un comentariu de genul celui pentru "Pui Maryland", din 3 iulie ca azi n-am inspiratie.
Mai aveti multe din astea dna. al3xandra?

(0) (0) Abuz
29/04/2013

Imi place.

(0) (0) Abuz
26/04/2013

Super buna chear azi am facut si mi-a iesit f buna

(0) (0) Abuz
26/04/2013

Super

(0) (0) Abuz
26/04/2013

Reteta deliciosa, felicitari

(0) (0) Abuz
maria2006, 24/01/2013

Minunata reteta mai ales ca spanacul este un ingredient foarte apreciat de mine!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Börek, delicatesa turceasca cu spanac
Börek, delicatesa turceasca cu spanac
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Supă cremă de spanac-petitchef
Supă cremă de spanac-petitchef
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Spanac cu oua si smantana
Spanac cu oua si smantana
3 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Quiche cu branza de capra si spanac
Quiche cu branza de capra si spanac
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Articole conexe

6 legume cu rol detoxifiant 6 legume cu rol detoxifiant „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează