Ingrediente: 200 gr spanac proaspăt 150 gr brânză proaspătă de capră 100 ml smântână grasă 1 ou 1 foitaj (de preferință dreptunghiular) sare piper ulei de...
Ingrediente: Aluat: 1 pachet de margarina pentru prajituri 300 grame faina 1 ou 1 praf de copt 1 lingurita rasa de sare 1 lingurita rasa de zahar Umplutura: 3 4...
Ingrediente: Pentru o tava de 35cm/25cm Aluat: 400 gr faina 5 linguri de apa 1 ou 100 gr smantana/ iaurt gras 100 gr unt/ margarina (moale) 1/2 lingurita sare...
Ingrediente: un pachet foi de placinta 1 kg spanac congelat o ceapa medie pasta de tomate o legatura marar verde sare/piper zeama de lamaie dupa gust o ceasca...
Preparata cu branza si stafide, cu fructe de padure, cu mere si scorţisoara, sau cu carne, placinta are in spate o istorie de mii de ani. Placinta cu branza sau cu orice umplutura este un preparat culinar facut din foi de aluat in care se pune o umplutura, se...
Ingrediente: Asadar aveti nevoie de: (pentru o tava de aprox. 20/30 cm sau 2 tavi rotunde de tarta cu diametrul 20cm) Pentru aluat: 1 ou 500 gr faina 220 ml apa...
Ingrediente: un pachet de aluat pentru foietaj (800 gr.) 3 cepe medii curatate si spalate 2 conserve de ton in suc propriu, scurse o conserva de ciuperci...
Ingrediente: Ingrediente: - 1 morcov mediu - 1 radacina patrunjel sau pastarnac (eu prefer pastarnacul, este mai parfumat si mai putin fibros) - ½ telina medie...
Ingrediente: Pentru o tava cu peretii detasabili si diametrul de 22/23 cm: 1. 3 legaturi stufoase de leurda 2. 500 gr branza de vaci usor sarata (preferabil tot...
Ingrediente: praz, telina, morcov, pui fara os (am pus piept), carnati de porc proaspeti, vin alb, unt, ulei de masline, lapte, [smantana si supa], faina,...
Cel putin trei dintre cele cinci mese zilnice trebuie sa contina verdeturi sub diferite forme: salate, ciorba de loboda, mancare de stevie sau piure de urzici cu untisor”, ne spune prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.