Plăcinte din foitaj cu brânză: o rețetă super ușoară și delicioasă
Astăzi vă aducem o versiune gustoasă și vegetariană: plăcinte din foitaj cu brânză și smântână! Cu o foaie crocantă și aurie și o inimă cremoasă de crème fraîche și brânză Comté, aceste mici bucățele sunt ideale pentru un aperitiv sau chiar însoțite de o salată pentru o masă completă! :-)
Ingrediente
Materiale
- 1 pensulă (opțional)
- 1 cuțit
- 1 furculiță
Rețete inrudite
Morcovi din foitaj - aperitivul drăguț de paște
Preparare
- Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Se desface foitajul dreptunghiular și se taie în 4. - Se pune câte o lingură de smântână grasă pe fiecare felie, lăsând puțin spațiu în jurul marginilor plăcintei.
- Se condimentează cu sare și piper.
- Se acoperă crema cu brânză rasă.
* Am folosit puțin peste o lingură pe porție. Ajustați cantitatea în funcție de preferințele dumneavoastră. - Se pliază în jumătate și se sigilează marginile cu o furculiță.
- Acest pas este opțional:
Se ung "plăcintele" cu ou bătut și se trasează dungi cu un cuțit. - Coaceți timp de 20 de minute la 180°C.
- Gata!
Observații
Cum se păstrează aceste produse de patiserie cu brânză?
Le puteți păstra până la trei zile într-un recipient etanș în frigider.
Le pot congela?
Puteți congela pufuleții fără nicio problemă!
Ce garnitură pot adăuga la frișcă?
-această rețetă este vegetariană. Puteți adăuga o altă brânză la alegere sau o puteți înlocui cu una pe care o preferați.
Simțiți-vă liberi să adăugați ciuperci la grătar și ierburi aromatice!
Puteți face această rețetă și cu pesto, mozzarella și roșii uscate la soare, de exemplu!
Pentru o versiune non-vegetariană, adăugați șuncă, chorizo, bacon la grătar sau mezeluri la alegere.
Friand-urile trebuie consumate calde sau reci?
Deși noi preferăm friand-urile calde, le puteți mânca reci fără nicio problemă!