Plăcinte din foitaj cu brânză: o rețetă super ușoară și delicioasă

votează acum
Antreuri
4 porții
Foarte ușor
30 min

Astăzi vă aducem o versiune gustoasă și vegetariană: plăcinte din foitaj cu brânză și smântână! Cu o foaie crocantă și aurie și o inimă cremoasă de crème fraîche și brânză Comté, aceste mici bucățele sunt ideale pentru un aperitiv sau chiar însoțite de o salată pentru o masă completă! :-)


Ingrediente

4

Materiale

  • 1 pensulă (opțional)
  • 1 cuțit
  • 1 furculiță

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Morcovi din foitaj - aperitivul drăguț de paște


Preparare

Preparare10 min
Gătire20 min
  • Plăcinte din foitaj cu brânză: o rețetă super ușoară și delicioasă - Preparare etapa 1Preîncălziți cuptorul la 180°C.
    Se desface foitajul dreptunghiular și se taie în 4.
  • Plăcinte din foitaj cu brânză: o rețetă super ușoară și delicioasă - Preparare etapa 2Se pune câte o lingură de smântână grasă pe fiecare felie, lăsând puțin spațiu în jurul marginilor plăcintei.
  • Plăcinte din foitaj cu brânză: o rețetă super ușoară și delicioasă - Preparare etapa 3Se condimentează cu sare și piper.
  • Plăcinte din foitaj cu brânză: o rețetă super ușoară și delicioasă - Preparare etapa 4Se acoperă crema cu brânză rasă.

    * Am folosit puțin peste o lingură pe porție. Ajustați cantitatea în funcție de preferințele dumneavoastră.
  • Plăcinte din foitaj cu brânză: o rețetă super ușoară și delicioasă - Preparare etapa 5Se pliază în jumătate și se sigilează marginile cu o furculiță.
  • Plăcinte din foitaj cu brânză: o rețetă super ușoară și delicioasă - Preparare etapa 6Acest pas este opțional:
    Se ung "plăcintele" cu ou bătut și se trasează dungi cu un cuțit.
  • Plăcinte din foitaj cu brânză: o rețetă super ușoară și delicioasă - Preparare etapa 7Coaceți timp de 20 de minute la 180°C.
  • Plăcinte din foitaj cu brânză: o rețetă super ușoară și delicioasă - Preparare etapa 8Gata!

Observații

Cum se păstrează aceste produse de patiserie cu brânză?
Le puteți păstra până la trei zile într-un recipient etanș în frigider.

Le pot congela?
Puteți congela pufuleții fără nicio problemă!

Ce garnitură pot adăuga la frișcă?
-această rețetă este vegetariană. Puteți adăuga o altă brânză la alegere sau o puteți înlocui cu una pe care o preferați.
Simțiți-vă liberi să adăugați ciuperci la grătar și ierburi aromatice!
Puteți face această rețetă și cu pesto, mozzarella și roșii uscate la soare, de exemplu!
Pentru o versiune non-vegetariană, adăugați șuncă, chorizo, bacon la grătar sau mezeluri la alegere.

Friand-urile trebuie consumate calde sau reci?
Deși noi preferăm friand-urile calde, le puteți mânca reci fără nicio problemă!



Echipamente de gătit

cuptor

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+