Drojdia proaspata se desface cu o lingurita de zahar si 50ml de apa si se lasa la dospit pt 10-15 minute se amesteca apoi cu restul ingredientelor si se framanta pana se formeaza un aluat elastic, pe care-l lasam la dospit intr-un castron acoperit, 45-60 minute, in loc cald.
Se rastoarna aluatul dospit pe masa de lucru bine infainata si se imparte in 8-9 parti egale fiecare bucatica se intinde f subtire (3mm) intr-un cerc. Pe unul dintre semicercuri se aseaza umplutura care apoi se inveleste cu partea de aluat descoperita se apasa marginile semicercului format nu vrem sa pierdem umplutura prin tigaie.
Intr-o tigaie incapatoare se incinge ulei si se prajesc placintele pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Daca se umfla prea tare la prajit, se inteapa cu un cutit ori cu furculita.
In prima fotografie sunt placintele umplute cu branza sarata. Se pot servi cu smantana/iaurt.
Umplutura cu marar si ceapa verde, extrem de aromata si surprinzator de buna. Umplutura cu piure de cartofi.
Comentarii:
In copilarie i se spunea"shuberek", reteta clasica moldoveneasca!
Comentariul tău:super reteta...
Arata f bine si se pare ca e simplu de facut !
Delicioase!
Foarte bune si eu fac dar la mine cu carne
Este foarte buna.Am facut si eu.