Placinte cu branza/varza/ceapa si marar/cartofi

Altele
Foarte ușor
20 min

Ingrediente

3

Preparare

Preparare10 min
Gătire10 min
  • Drojdia proaspata se desface cu o lingurita de zahar si 50ml de apa si se lasa la dospit pt 10-15 minute
    se amesteca apoi cu restul ingredientelor si se framanta pana se formeaza un aluat elastic, pe care-l lasam la dospit intr-un castron acoperit, 45-60 minute, in loc cald.
  • Se rastoarna aluatul dospit pe masa de lucru bine infainata si se imparte in 8-9 parti egale fiecare bucatica se intinde f subtire (3mm) intr-un cerc. Pe unul dintre semicercuri se aseaza umplutura care apoi se inveleste cu partea de aluat descoperita se apasa marginile semicercului format nu vrem sa pierdem umplutura prin tigaie.
  • Intr-o tigaie incapatoare se incinge ulei si se prajesc placintele pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Daca se umfla prea tare la prajit, se inteapa cu un cutit ori cu furculita.
  • In prima fotografie sunt placintele umplute cu branza sarata. Se pot servi cu smantana/iaurt.
  • Umplutura cu marar si ceapa verde, extrem de aromata si surprinzator de buna. Umplutura cu piure de cartofi.

Punctează această reţetă

AAndreeaT

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

cristian_g2017_1

In copilarie i se spunea"shuberek", reteta clasica moldoveneasca!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Comentariul tău:super reteta...

am gătit această rețetă
abuz
sorin_s2015

sorin_s2015

Arata f bine si se pare ca e simplu de facut !

abuz

anonymous

Delicioase!

abuz

anonymous

Foarte bune si eu fac dar la mine cu carne

abuz

anonymous

Este foarte buna.Am facut si eu.

abuz