Mai intai scoateti foile de placinta din congelator, cu aproximativ 2 ore inainte de a va apuca de umplutura.
Se toaca ceapa si se inabuse cateva minute pana se inmoaie. Se adauga apoi spanacul congelat in aceeasi cratita si se acopera cu un capac pana cand spanacul se dezgheata total (focul trebuie sa fie foarte mic ca sa nu mestecati tot timpul in spanac si ca sa nu se lipeasca).
Cand spanacul este moale se mai adauga putina apa daca este nevoie apoi se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga apoi 2-3 linguri de pasta de tomate si zeama de la o jumatate de lamaie (se gusta si se pune lamaie in functie de cat de acru il vreti). Cand spanacul este facut se adauga mararul tocat marunt si se amesteca.
Asamblarea este relativ usoara. Se desfac foile din pachet si se verifica daca sunt dezghetate, se numara si se impart in 3 parti egale apoi ne punem la dispozitie o cana cu ulei si o pensula pentru uns.
Ungem in primul rand fundul tavii cu putin ulei, apoi punem cate o foaie de placinta pe care o ungem si pe ea cu ulei, iar punem o foaie si tot asa pana cand terminam prima treime de foi din pachet.
Adaugam jumatate din cantitatea de spanac peste foi si acoperim iar cu a doua treime de foi de placinta, unse si ele cu ulei. Se pune si cea dea doua jumatate de compozitie si la final se aseaza ultimul strat de foi. Ultima foaie se unge cu putina apa amestecata cu ulei si se presara pe deasupra seminte de susan sau mac.
Placinta trebuie taiata inainte de a o baga in cuptor, deoarece foile devin casante si riscati sa-i stricati aspectul dupa coacere!
Comentarii (26):
Pus si brinza sarata. o bunatate
Cine NU mananca spanac e un mare DOBITOC, PROSTULE , spanacul contine fier si mai multe minerale iar pe deasupra mai este si gustos . punct.
F.buna pt zilele de post
Se poate adauga in compozitie branza ,fie dulce de vaci ,fie telemea rasa dupa gust
Imi plac toate placintele cu foi multe inclusiv cea cu spanac si mai ales ca aperitiv
Buna,gustoasa,sanatoasa
F buna, am facut-o si este minunata
E minunata...am mai facut-o cu multi ani in urma si nu mai stiam exact proportiile........multumesc mult
F buna si usor de facut
Super