Sarac in grasimi saturate si bogat in fibre si proteine, humusul are un complex de carbohidrati care ofera organismului energie si senzatia de satietate.
Scoateti intr-un castron boabele de naut din conserva si pastrati un pic din lichid (asta in cazul in care trebuie sa mai subtiati consistenta).
Se adauga uleiul de masline si condimentele, apoi, tahini (2-4 linguri in functie de gust).
Tocati usturoiul si pisati-l intr-un mojar cu un praf de sare, pana obtineti o pasta. Puneti usturoiul frecat peste componentele de mai sus.
Amestecati cu un blender de mana pana obtineti o pasta moale. In cazul in care pasta obtinuta este prea groasa, se poate subtia cu putin lichid ramas de la conserva de naut.
In cele din urma, deasupra, se presara patrunjel tocat, care nu numai ca arata bine, dar are si un gust delicios.
Daca tot iei naut la conserva, mai bine iei humus la conserva !!. Ce efort era ca sa iei naut si sa-l fierbi ? Spui boia de ardei dulce, dar la boiaua de ardei iute spui paprika !?....de ce ?
Comentarii (16):
Super reteta dar nu se poate si cu naut fiert acasa?
Foarte bun!
Boia de ardei vs. paprika
Cu năut fiert se poate ?
Se foloseste chimion; seamana cu chimen dar este mult mai usor si, parerea mea - cel mai potrivit
O sa incerc si varianta asta, pare bun.
Daca tot iei naut la conserva, mai bine iei humus la conserva !!. Ce efort era ca sa iei naut si sa-l fierbi ? Spui boia de ardei dulce, dar la boiaua de ardei iute spui paprika !?....de ce ?
E bun!,dar de unde luam tahini??
Turcesc, humus cu naut din conserva? Halal reteta!
Interesant, nu am mancat decat rar, aici este o reteta dintre cele "de la mama de acasa"! :)