Humus in stil turcesc

Humus in stil turcesc
Antreuri
Foarte ușor
20 min

Sarac in grasimi saturate si bogat in fibre si proteine, humusul are un complex de carbohidrati care ofera organismului energie si senzatia de satietate.

Ingrediente

2

Preparare

Preparare15 min
Gătire5 min
  • Scoateti intr-un castron boabele de naut din conserva si pastrati un pic din lichid (asta in cazul in care trebuie sa mai subtiati consistenta).
  • Se adauga uleiul de masline si condimentele, apoi, tahini (2-4 linguri in functie de gust).
  • Tocati usturoiul si pisati-l intr-un mojar cu un praf de sare, pana obtineti o pasta. Puneti usturoiul frecat peste componentele de mai sus.
  • Amestecati cu un blender de mana pana obtineti o pasta moale. In cazul in care pasta obtinuta este prea groasa, se poate subtia cu putin lichid ramas de la conserva de naut.
  • In cele din urma, deasupra, se presara patrunjel tocat, care nu numai ca arata bine, dar are si un gust delicios.
  • Se serveste cu lipie (sau cu paine prajita).

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Super reteta dar nu se poate si cu naut fiert acasa?

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte bun!

am gătit această rețetă
abuz

doinita_l2018

Boia de ardei vs. paprika

abuz

meda_p2018

Cu năut fiert se poate ?

abuz

liliana

Se foloseste chimion; seamana cu chimen dar este mult mai usor si, parerea mea - cel mai potrivit

abuz

ancamaria

O sa incerc si varianta asta, pare bun.

abuz

anonymous

Daca tot iei naut la conserva, mai bine iei humus la conserva !!. Ce efort era ca sa iei naut si sa-l fierbi ? Spui boia de ardei dulce, dar la boiaua de ardei iute spui paprika !?....de ce ?

abuz

anonymous

E bun!,dar de unde luam tahini??

abuz

anonymous

Turcesc, humus cu naut din conserva? Halal reteta!

abuz

anonymous

Interesant, nu am mancat decat rar, aici este o reteta dintre cele "de la mama de acasa"! :)

abuz
  • pagina 1 / 2