Humus in stil turcesc

Sarac in grasimi saturate si bogat in fibre si proteine, humusul are un complex de carbohidrati care ofera organismului energie si senzatia de satietate.
Ingrediente
2
Preparare
Preparare15 min
Gătire5 min
- Scoateti intr-un castron boabele de naut din conserva si pastrati un pic din lichid (asta in cazul in care trebuie sa mai subtiati consistenta).
- Se adauga uleiul de masline si condimentele, apoi, tahini (2-4 linguri in functie de gust).
- Tocati usturoiul si pisati-l intr-un mojar cu un praf de sare, pana obtineti o pasta. Puneti usturoiul frecat peste componentele de mai sus.
- Amestecati cu un blender de mana pana obtineti o pasta moale. In cazul in care pasta obtinuta este prea groasa, se poate subtia cu putin lichid ramas de la conserva de naut.
- In cele din urma, deasupra, se presara patrunjel tocat, care nu numai ca arata bine, dar are si un gust delicios.
- Se serveste cu lipie (sau cu paine prajita).
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
21/03/2015
Super reteta dar nu se poate si cu naut fiert acasa?
am gătit această rețetă
D
M
liliana,
22/04/2018
Se foloseste chimion; seamana cu chimen dar este mult mai usor si, parerea mea - cel mai potrivit
A
17/03/2015
Daca tot iei naut la conserva, mai bine iei humus la conserva !!. Ce efort era ca sa iei naut si sa-l fierbi ? Spui boia de ardei dulce, dar la boiaua de ardei iute spui paprika !?....de ce ?
17/03/2015
Interesant, nu am mancat decat rar, aici este o reteta dintre cele "de la mama de acasa"! :)