Hummusul este o delicioasă pastă de năut, originară din Orientul Mijlociu, foarte cremoasă și foarte gustoasă. În rețeta originală, nu există piper roșu, dar aici am decis să îi dăm o notă specială și este pur și simplu irezistibilă și foarte parfumată. O rețetă de savurat ca antreu sau aperitiv, însoțită de pâine pită, sticksuri de legume și multe altele. Bucurați-vă de acest hummus cu ardei roșu!
Preîncălziți cuptorul la 230°C. Se tapetează o tavă de copt cu hârtie rezistentă la grăsimi și se așază ardeii pe ea.
Coaceți timp de 25 de minute. Pentru o gătire perfectă, întoarceți ardeii la fiecare 5 minute.
După ce a trecut timpul, scoateți ardeii și puneți-i în punga de congelare cât sunt încă fierbinți. Sigilați punga și așteptați aproximativ 10 minute.
Scoateți din pungă și curățați coaja. De asemenea, trebuie îndepărtate și semințele.
Se pun toate ingredientele într-un blender.
Se amestecă până devine cremos și omogen. Gustați și ajustați condimentele dacă doriți.
Așezăm humusul într-un bol și ornăm după gust. Noi am pus deasupra un strop de ulei de măsline, câteva boabe de năut, semințe de susan și pătrunjel tocat. Poftă bună!
Ce este hummus? Hummus este o pastă foarte cremoasă originară din Orientul Mijlociu, preparată din năut și tahini (piure de susan).
Care este termenul de valabilitate al hummusului cu paprika? Pentru a proteja hummusul, stropiți-l cu ulei de măsline, păstrați-l într-un recipient etanș (sau acoperiți-l cu folie de plastic) și păstrați-l la frigider timp de până la 1 săptămână.
Cum se servește humusul? În mod tradițional, se servește cu pâine libaneză, pâine pita, dar îl putem servi și cu alte tipuri de pâine și chiar cu batoane de legume.