Humus de ardei roșu

Aperitiv
Foarte ușor
30 min

Hummusul este o delicioasă pastă de năut, originară din Orientul Mijlociu, foarte cremoasă și foarte gustoasă. În rețeta originală, nu există piper roșu, dar aici am decis să îi dăm o notă specială și este pur și simplu irezistibilă și foarte parfumată. O rețetă de savurat ca antreu sau aperitiv, însoțită de pâine pită, sticksuri de legume și multe altele. Bucurați-vă de acest hummus cu ardei roșu!

Ingrediente

6

Materiale

  • mixer
  • tavă de copt mică
  • hârtie rezistentă la grăsimi
  • pungă pentru congelator

Preparare

Preparare5 min
Gătire25 min
  • Humus de ardei roșu - Preparare etapa 1Preîncălziți cuptorul la 230°C. Se tapetează o tavă de copt cu hârtie rezistentă la grăsimi și se așază ardeii pe ea.
  • Humus de ardei roșu - Preparare etapa 2Coaceți timp de 25 de minute. Pentru o gătire perfectă, întoarceți ardeii la fiecare 5 minute.
  • Humus de ardei roșu - Preparare etapa 3După ce a trecut timpul, scoateți ardeii și puneți-i în punga de congelare cât sunt încă fierbinți. Sigilați punga și așteptați aproximativ 10 minute.
  • Humus de ardei roșu - Preparare etapa 4Scoateți din pungă și curățați coaja. De asemenea, trebuie îndepărtate și semințele.
  • Humus de ardei roșu - Preparare etapa 5Se pun toate ingredientele într-un blender.
  • Humus de ardei roșu - Preparare etapa 6Se amestecă până devine cremos și omogen. Gustați și ajustați condimentele dacă doriți.
  • Humus de ardei roșu - Preparare etapa 7Așezăm humusul într-un bol și ornăm după gust. Noi am pus deasupra un strop de ulei de măsline, câteva boabe de năut, semințe de susan și pătrunjel tocat. Poftă bună!

Punctează această reţetă

Observații

Ce este hummus?
Hummus este o pastă foarte cremoasă originară din Orientul Mijlociu, preparată din năut și tahini (piure de susan).

Care este termenul de valabilitate al hummusului cu paprika?
Pentru a proteja hummusul, stropiți-l cu ulei de măsline, păstrați-l într-un recipient etanș (sau acoperiți-l cu folie de plastic) și păstrați-l la frigider timp de până la 1 săptămână.

Cum se servește humusul?
În mod tradițional, se servește cu pâine libaneză, pâine pita, dar îl putem servi și cu alte tipuri de pâine și chiar cu batoane de legume.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: