Petitchef

Humus de ardei roșu

Hummusul este o delicioasă pastă de năut, originară din Orientul Mijlociu, foarte cremoasă și foarte gustoasă. În rețeta originală, nu există piper roșu, dar aici am decis să îi dăm o notă specială și este pur și simplu irezistibilă și foarte parfumată. O rețetă de savurat ca antreu sau aperitiv, însoțită de pâine pită, sticksuri de legume și multe altele. Bucurați-vă de acest hummus cu ardei roșu!

Aperitiv
6 porții
5 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Materiale

  • mixer
  • tavă de copt mică
  • hârtie rezistentă la grăsimi
  • pungă pentru congelator

Preparare

  • Etapa 1 - Humus de ardei roșu
    Preîncălziți cuptorul la 230°C. Se tapetează o tavă de copt cu hârtie rezistentă la grăsimi și se așază ardeii pe ea.
  • Etapa 2 - Humus de ardei roșu
    Coaceți timp de 25 de minute. Pentru o gătire perfectă, întoarceți ardeii la fiecare 5 minute.
  • Etapa 3 - Humus de ardei roșu
    După ce a trecut timpul, scoateți ardeii și puneți-i în punga de congelare cât sunt încă fierbinți. Sigilați punga și așteptați aproximativ 10 minute.
  • Etapa 4 - Humus de ardei roșu
    Scoateți din pungă și curățați coaja. De asemenea, trebuie îndepărtate și semințele.
  • Etapa 5 - Humus de ardei roșu
    Se pun toate ingredientele într-un blender.
  • Etapa 6 - Humus de ardei roșu
    Se amestecă până devine cremos și omogen. Gustați și ajustați condimentele dacă doriți.
  • Etapa 7 - Humus de ardei roșu
    Așezăm humusul într-un bol și ornăm după gust. Noi am pus deasupra un strop de ulei de măsline, câteva boabe de năut, semințe de susan și pătrunjel tocat. Poftă bună!

Observații:

Ce este hummus?
Hummus este o pastă foarte cremoasă originară din Orientul Mijlociu, preparată din năut și tahini (piure de susan).

Care este termenul de valabilitate al hummusului cu paprika?
Pentru a proteja hummusul, stropiți-l cu ulei de măsline, păstrați-l într-un recipient etanș (sau acoperiți-l cu folie de plastic) și păstrați-l la frigider timp de până la 1 săptămână.

Cum se servește humusul?
În mod tradițional, se servește cu pâine libaneză, pâine pita, dar îl putem servi și cu alte tipuri de pâine și chiar cu batoane de legume.



Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Humus de ardei roșu
Humus de ardei roșu - poza 2
Humus de ardei roșu - poza 3
Humus de ardei roșu - poza 4
Humus de ardei roșu - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Humus in stil turcesc
Humus in stil turcesc
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Humus cu sfecla rosie
Humus cu sfecla rosie
4 porții
5 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Humus cu avocado
Humus cu avocado
4 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Humus din linte rosie
Humus din linte rosie
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Humus cu morcov
Humus cu morcov
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Vinul rosu si ale sale beneficii Vinul rosu si ale sale beneficii Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Pepenele rosu - o multivitamina Pepenele rosu - o multivitamina

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează