Humusul a devenit preferatul nostru de cand am ajuns in Canada, am cumparat de cateva ori si de multa vreme nu lipseste pe masa noastra la micul dejun. Dar pentru ca am vrut sa fac si un humus “home made” am decis sa incerc aceasta reteta si mi-a iesit super delicios. Preferatul nostru este cel cu ceapa caramelizata asa ca poftiti reteta :-)
Scurgem nautul si oprim o cana de zeama pentru a-l mai dilua cand il mixam.
Punem nautul in robotul de bucatarie si il mixam pana cand devine ca o pasta.
Adaugam sarea, uleiul, usturoiul pisat si pasta de susan si amestecam bine apoi gustam de sare.
Adaugam si zeama de la o jumatate de lamaie si potrivim de gust, daca mai trebuie, mai adaugam.
Adaugam putin lichid din conserva si amestecam pana cand obtinem consistenta dorita.
Calim o ceapa in cateva linguri de ulei si o lasam sa se caramelizeze putin dupa care punem in robot o parte din ea mixand bine si lasam putin pentru ornat.
Rasturnam humusul intr-un castronel si ornam cu ceapa ramasa si cu putina boia dulce. Pofta buna!
Nu vad de ce ar fi interzis sa adaptam o reteta noua gustului nostru... romanesc; presupun ca asa au luat nastere, de fapt, retetele; ce e rau in a-si pune romanul pecetea????
Humusul e mai gustos daca folosim naut fiert si nu din conserva. Ceva insa nu e in regula la reteta asta. Ceapa prajita adaugata deasupra este o adaptare "romaneasca" a retetei, preluata de la fasolea batuta... La humus nu se foloseste niciodata ceapa. Deasupra se poate picura putin ulei de masline si adauga cateva boabe intregi de naut.
Numai rahat nu mancati! Natie de mancai! Si comentariile sunt dezastruoase.. Foarte gustos.. Da de unde stiti ma ca e gustos daca inca nu a-ti incercat? Ai printat pagina si ai mancat-o? Ti-a placut?
Imi place mult humus-ul. Am inceput sa-mi prepar singura nautul fiert. Fierb cate l kg si fac pasta si mai pun in congelator inca doua pungute pentru alte ocazii. Voi incerca si cu ceapa caramelizata, trebuie sa fie tare bun.
Î-mi place . Am făcut si eu odată, dar este mai bun cel preparat gata , pe care l-am mâncat in Canada. Încerc sa mai fac din nou..in perioada postului.
Humusul este o pasta facuta din naut fiert, reteta fiind originara din Estul mijlociu, se prepara in special cu pasta de Tahini (pasta din seminte de susan) care ii da un gust deosebit, zeama de lamaie, usturoi si diferite condimente, in functie de aroma care vrem sa i-o dam. Exista humus cu ulei de masline, cu ceapa caramelizata, cu usturoi copt sau crud, cu pasta de masline si lista poate continua.
Comentarii (19):
Nu vad de ce ar fi interzis sa adaptam o reteta noua gustului nostru... romanesc; presupun ca asa au luat nastere, de fapt, retetele; ce e rau in a-si pune romanul pecetea????
;)
Humusul e mai gustos daca folosim naut fiert si nu din conserva. Ceva insa nu e in regula la reteta asta. Ceapa prajita adaugata deasupra este o adaptare "romaneasca" a retetei, preluata de la fasolea batuta... La humus nu se foloseste niciodata ceapa. Deasupra se poate picura putin ulei de masline si adauga cateva boabe intregi de naut.
Bun si sanatos!!!!
Fac de cativa ani humus.Imi fierb singura nautul si il pregatesc arabeste.Este minunat,nu face gaze si il fierb 1 ora in oala sub presiune.Incercati!
Numai rahat nu mancati! Natie de mancai! Si comentariile sunt dezastruoase.. Foarte gustos.. Da de unde stiti ma ca e gustos daca inca nu a-ti incercat? Ai printat pagina si ai mancat-o? Ti-a placut?
Imi place mult humus-ul. Am inceput sa-mi prepar singura nautul fiert. Fierb cate l kg si fac pasta si mai pun in congelator inca doua pungute pentru alte ocazii. Voi incerca si cu ceapa caramelizata, trebuie sa fie tare bun.
Î-mi place . Am făcut si eu odată, dar este mai bun cel preparat gata , pe care l-am mâncat in Canada. Încerc sa mai fac din nou..in perioada postului.
MINUNATA RETETA!
ABIA ASTEPT SA O FAC SI EU! :)
Humusul este o pasta facuta din naut fiert, reteta fiind originara din Estul mijlociu, se prepara in special cu pasta de Tahini (pasta din seminte de susan) care ii da un gust deosebit, zeama de lamaie, usturoi si diferite condimente, in functie de aroma care vrem sa i-o dam. Exista humus cu ulei de masline, cu ceapa caramelizata, cu usturoi copt sau crud, cu pasta de masline si lista poate continua.